19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle protokol ve siyasiler mesaj yayınladı.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.
Vali Mahmut Demirtaş mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve Yüce milletimizin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 96’ncı yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevinç ve onurunu yaşıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal’in, istiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günü, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan etmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir.
Bu duygularla, bu manidar günü gençliğimize emanet eden, Anadolu topraklarını yeniden Anadolu yapan Gazi Mustafa Kemal ve İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini, isimsiz kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise mesajında, “Genç Cumhuriyetimizi yüzüncü yılına taşıyacak olan bu son yıllarda, geleceğimiz olan ve bu toprakların teminatı olan gençlerimize olan güvenimiz her zamankinden daha fazladır. Gençlerimizin bu milletin hedeflerine ulaşmasında ve dünyada söz sahibi bir ülke konumuna gelmemizde göstereceği çaba her zamankinden çok daha fazla değer taşımaktadır. Zor ve yılmaz şartların her zaman galibi olmayı bilmiş bir mirasa sahip olan gençliğimiz, dün olduğu gibi yarın da sahibi olduğu bu mukaddes mirasa sahip çıkacak ve ülkesini, milletini zirveye çıkaracak güce sahiptir.
Milli değerlerine, tarihine, birlik ve beraberliğine, demokrasisine, en önemlisi de milletin iradesi ve gücüne sahip çıkan ve her daim sahip çıkacak olan gençlerimiz, milletimizin iftihar vesilesi olmaya devam edecektir. Sahip olduğu inanç ve kuvvetle, milletimizin 19 Mayıs 1919’da yaktığı hürriyet ateşi gelecek nesillerimizle birlikte milletimize ve ülkemize ışık tutmaya devam edecektir” dedi.
Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, “19 Mayıs, bağımsızlık mücadelemizin başlatıldığı gündür. Aziz şehitlerimiz canları pahasına bu cennet vatanı savunmuşlardır. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği gençlerimize emanettir.
Türkiye Cumhuriyeti gençleri, başarılarıyla her alanda lider ülke olma hedefine her gün biraz daha yaklaşmaktadır. Bu duygularla, milletimizin Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum” dedi.