Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT (Ağrı), () - AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde belediye, fırınları denetimden geçirdi. Denetimlerde gramajı düşük çıkan ekmekler, toplanarak dar gelirli ailelere dağıtıldı.
Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Büyük Ağrı Caddesi üzerindeki fırınlarda, ekmek denetimi yaptı. Periyodik olarak fırın, kasap, pastane gibi işletmelere denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, ilçe merkezinde düşük gramajda ekmek üreten 5 fırına 5236 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarınca ceza kesti. Fırın işletmecilerini uyaran zabıta, ihlalin devam etmesi durumunda iş yerinin mühürleneceğini belirtti. Gramajı düşük olarak fırınlarda üretilen 1500 ekmek Yeni Mahalle'deki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
Halkın sağlığı ve yararı için denetimlerin devam edeceğini bildiren Zabıta Müdürü Fırat Alkan, "Ekiplerimiz tarafından periyodik olarak Ramazan ayı boyunca işletmeler denetimden geçirildi. Yapılan denetimlerde ekmeğin uygun gramajda olup olmadığına bakıldı. Kurallara uymayıp eksik gramajda ekmek üretenlere ceza kestik. Toplanan eksik gramajlı ekmekleri de dar gelirlilere ücretsiz olarak verdik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI