Sarıgöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğü ve Sarıgöl Trafik Denetleme ve Tescil Büro Amirliği tarafından çiftçilere yönelik iyi tarım uygulamaları ve traktör kullanırken uymaları gereken trafik kurallarıyla ilgili eğitimi verildi.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde özellikle çiftçilikle uğraşan vatandaşların yaşadığı mahallelerde Sarıgöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğü ve Sarıgöl Trafik Denetleme ve Tescil Büro Amirliği tarafından trafik eğitimleri ve bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Sarıgöl Çanakçı Mahallesindeki çiftçilerle bir araya gelen Trafik Polisi Hasan Emirdağı ve Ziraat Mühendisi Yetkin Tekin, çiftçilerin traktör kullanırken uymaları gereken trafik kuralları hakkında bilgi verdi. Traktör ve diğer tarım makinaların kullanı hakkında çiftçilere açıklamalarda bulunan Trafik Polisi Hasan Emirdağı, "Amacımız traktör ve tarım ekipmanlarını kullanan çiftçilerimizin kurallarına göre kullanmaları konularını işliyoruz. Eğitimin amacı, olası bir trafik ve iş kazalarını önlemek. Eğitim çalışmalarımız aralıksız sürecek." dedi.

Sarıgöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlisi Yetkin Tekin ise çiftçilerin daha iyi ürün almaları konusunda yardımcı olduklarını belirterek "Tarım ilaçlarının kullanımı, iyi tarım uygulaması, bitki koruma, ürünlerin değerlendirilmesi, ürünlerin saklanması, kalıntısız yaş ve kuru üzümün elde edilmesi hakkında bilgiler verildi" diye konuştu.

Çiftçilere eğitimlerde slayt gösterisi yapılarak soruları cevaplandırıldı.