KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yaşayan bir emekli öğretmen, kendisini telefonla arayarak cumhuriyet savcısı olarak tanıtan kişiye para yatırdığı sırada polis memurunun dikkati sayesinde kurtuldu.

Taşköprü ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Celal Ünal'ı telefonla arayan bir kişi (78), kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıttı. Ünal'a "Terör örgütüne üye olmuşsun, hakkında işlem başlatılacak, biz seni bu durumdan kurtarmak istiyoruz bize acilen para göndermen gerekiyor" diyen söz konusu kişi, vereceği hesaba para yatırmasını istedi.

Bunun üzerine bankaya giden Ünal, hesabından 26 bin lirayı çekerek kendisini cumhuriyet savcılığı olarak tanıtan kişi ile telefonla tekrar irtibat kurdu. Bu sırada davranışlarından şüphelenen Taşköprü Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosunda görevli Mustafa Sönmez, Ünal'a "kiminle konuştuğunu" sordu.

Ünal'ın olayı anlatması üzerine telefonu alan Sönmez, telefondaki kişiye kendisini tanıttı. Bunun üzerine söz konusu kişi, telefonu kapattı. Böylece Ünal, dolandırılmak üzere olduğunu anladı ve parayı yatırmadı.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sönmez ile rastlamaması halinde 26 bin lirasını kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcılara yollayacağını dile getirerek, polis memurunun sayesinde dolandırılmaktan kurtulduğunu kaydetti.

Sönmez ise bugünlerde bu tür olaylarla ilgili çok sayıda ihbar aldıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın dolandırılmamaları için önleyici devriye uygulaması yapıyorduk. Celal amcanın durumundan şüphelenerek müdahalede bulunduk. Kimse kendisini savcı, polis ve asker olarak tanıtan ve para isteyenlere inanmasın" dedi.