AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Mevlid Kandili; O’nun yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır” dedi.
2 Ocak Cuma’yı Cumartesine bağlayan geceki Mevlid Kandili nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların kandilini kutlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, şunları belirtti:
“Hayatımızda özel bir önemi olan, insanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandili; O’nun yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır.
Kainatın Efendisi Peygamberimizin öğütlerine, telkinlerine bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Bu vesileyle Rabbim; Mevlid Kandili’ni, Peygamber Efendimizi ve onun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı tam manasında anlamayı bize nasip eylesin.
Bu duygu ve düşüncelerle, bu mübarek gecenin insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirmesini diliyor, ülkemizin ve tüm İslam aleminin mübarek Mevlid Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.”