AK Parti Kütahya Milletvekili Adayı Şükrü Nazlı, yeni Türkiye’ye karşı uluslararası güçler ve yerli işbirlikçilerinin kirli bir ittifak içinde olduklarını belirterek, tüm seçmenlerin sandığa gidip oyunu kullanarak bu kirli ittifaka karşı cevap vermelerini istedi.
Paralel yapının sandık güvenliği ile ilgili bir algı oluşturmaya çalıştığının altını çizen Nazlı, “Paralel yapı kendi medyasında seçim yasakları kalktıktan sonra HDP’nin barajı aştığını, AK Parti’nin oylarının düştüğünü açıklayacaklar. Gerçek sonuçlar gelip HDP’nin barajı aşamadığı, AK Parti’nin oylarının da yüksek olduğu ortaya çıktığında ‘sandıkta hile yaptılar’ diyecekler. Böyle bir algı operasyonu yapacaklar. Ama herkes sandığa güvensin. Bu dönem sandık güvenliğine ilişkin birçok tedbir alındı. Sandıkta arzu ettiği oyun çıkmayacağını bilenler hileden bahsediyor. Türkiye seçim güvenliği konusunda Batı’daki en demokratik ülkelerden birisidir” diye konuştu.
Herkesin sandığa giderek desteklediği siyasi partiye oy vermesi gerektiğini belirten ve seçime katılım oranı ne kadar yüksek olursa HDP’nin barajı geçme imkanının o kadar azalacağını söyleyen Şükrü Nazlı, “Eğer sandığa gitmezseniz, 8 Haziran sabahı Türkiye bir koalisyona mahkum olursa veya HDP gibi bir elinde silah olan bir yapı barajı aşarsa sandığa gitmeyenlerin hepsinin vicdanı sızlar, hepsi vebal altında kalır. Hangi partiye oy verirseniz verin ama sandığa gidip oyunuzu kullanın” şeklinde konuştu. (EFE)