Samsun ve ilçelerinde bulunan  dağların isimleri ve detaylarını siz okuyucularımız için derledik Doğu kısmı il sınırları içerisinde yer alan Çangal Dağları, Kavak'ın doğusundaki Sıralı Dağlar, Kocadağ, Vezirköprü'deki Kunduz Dağları, 19 Mayıs'taki Nebiyan Dağı ve Kavak yakınlarındaki Hacılar Dağı il sınırları içerisinde bulunan dağlardır. 

AKDAĞ

Akdağ, Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan dağ. 2062 metrelik yüksekliği ile Samsun'un en yüksek noktasını bulunduran Akdağ ilin kış turizm merkezi durumundadır. 1675 metrelik kayak pisti ve 1300 metrelik telesiyeje sahip Akdağ Kış Sporları ve Kayak Merkezinin bulunduğu dağ yapısından yamaç paraşütü, dağcılık ve yayla turizmi alanlarında yararlanılmaktadır. Ayrıca burada doğan bir su kaynağı bulunmakta olup şişelenmekte ve Ladik Akdağ Doğal Kaynak Suyu markasıyla satılmaktadır.

KUNDUZ DAĞLARI

 Samsun ilinin Vezirköprü coğrafyasında bulunan, doğudan batıya doğru uzanan ormanlık alanlarla kaplı dağdır. Kunduz Dağının en yüksek zirvesi 1791 metredir.Kunduz Dağı üzerinde bulunan yaylaya da adını vermektedir. Kunduz yaylasında 1998 yılından bu yana şenlikler düzenlenmektedir. Dağın sık ormanlarla kaplı olması sonucu orman köyleri kurulmuştur. Ünlü kunduz ormanları ile birlikte anılan dağ orman ürünlerinin çokluğu ile ülke çapında bir şöhrete sahiptir.

ÇANGAL DAĞLARI

Çangal Dağları, Samsun ve Sinop il sınırlarına dağılmış dağ sırası. Ortalama yüksekliği 1500 metre olan Çangal Dağları, Canik Dağları ile birlikte Orta Karadeniz boyunca uzayan bir dağ sırası olma özelliği göstermektedir.

KOCADAĞ

Kocadağ, Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan dağ. Samsun'un dağ turizminde önemli noktalardan biri olan Kocadağ'da yamaç paraşütü, soaring, yürüyüş, oto-cross gibi farklı etkinlikler yapılabilmektedir. Bölgede bulunan taş ocakları nedeniyle ormanlık yapısı tehdit altında bulunmaktadır.

NEBİYAN DAĞI

Nebiyan Dağı, Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yer alan dağ. Ormanları, yaylası ve suyu nedeniyle ilçenin ziyaret noktalarından biri olup Kültür ve Turizm Bakanlığınca turizm merkezi olarak belirlenmiştir. 1224 metre yüksekliğinde dağ aynı zamanda dağcılık, yamaç paraşütü gibi spor dalları için tercih noktalarındandır.

HACILAR DAĞI

Samsun'un Kavak ilçesinde bulunan ve ilçenin en yüksek dağı Hacılar Dağı'dır. İlçenin en önemli akarsularından Mert Irmağı bu dağlarda doğar. Ağıllı deresinin katılımıyla daha da büyüyerek Samsun şehrinin doğusundan Karadeniz'e dökülür. İlçenin doğal gölü olmasa da sulama amacıyla yapılan göletleri vardır. İlçenin kuzeyinde Divanbaşı Göleti, güneyinde Kozansıkı Göleti, batısında ise Güven Göleti bulunur.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.