TRABZONSPOR Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, 5-6 Aralık’ta yapılacak genel kurulda göreve talip olacak başkan adaylarının, kongre heyecanı ve stresi içinde dahi nezaketten uzaklaşmamaları gerektiğini söyledi.
Divan Kurulu üyesi gazeteci-yazar Sadık Albayrak, torunu Ahmet Akif’in, Avni Aker’deki Galatasaray maçında Trabzonspor'un penaltısını vermeyen hakem Cüneyt Çakır’ı diğer dedesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet ettiğini söyledi.
YÖNETİM TEMSİLCİ GÖNDERMEDİ
Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu'nun 36'ıncı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Kadir Özcan Gençlik ve Geliştirme Merkezi’nde yapıldı. Eski kulüp başkanları Faruk Nafız Özak, Atay Aktuğ, Özkan Sümer, Ahmet Celal Ataman ve Salih Erdem'in de katıldığı genel kurula mevcut yönetimin herhangi bir temsilci göndermemesi dikkat çekti. Eski başkanlar, basın mensuplarına bir arada poz verdi.
KONGRE CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN
Divan Başkanı Ali Sürmen, 2013 yılı Mayıs ayında yapılan Trabzonspor'un seçimli genel kurulunda yönetimin görev süresinin uzatılmasına dair genel kurul kararının mahkemece iptal edilip, Yargıtay tarafından onandığını, ancak yönetim kurulunun tashihi karar yoluna gittiğini hatırlatarak şunları söyledi:
"Karar talebinin reddedildiği, Yargıtay internet sayfasından anlaşılmıştır. Dosyanın Trabzon 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gelip taraflara tebliği ile yargı süreci de bitecektir. Yargıtay'ın talebi reddettiğinin anlaşılmasından sonra, tüzüğün 29. maddesi gereği yapılması gereken kongre, 5-6 Aralık 2015 günü yapılacak. Kongrede 9973 üye oy kullanma hakkına sahip. Bir önceki seçimli genel kurula göre oy verecek üye sayısı 2252 kişi arttı."
ADAYLARA ÇAĞRI
Ali Sürmen, Trabzonspor'un tüm kurulları ve üyelerinin, seçimli genel kurulun camiaya uygun bir ortamda geçmesi için görevleri bulunduğunu da vurgularken de şunları söyledi:
"Adayların kongre heyecanı ve stresinde bile nezaket ve empati duygusundan uzaklaşmaması gerekir. Başkanlığa ve yönetim kurulu üyeliğine talip olan arkadaşlarımızın kendi geleceklerini değil, Trabzonsporumuz’un geleceğini düşünerek hareket etmesi tavsiye ve beklentimizdir. Seçimli kongre sürecinde, camiamıza zarar verecek çalışmalar ve söylemler olması halinde, ciddi şekilde uyarılarda bulunacağımızdan Trabzonspor camiasının hiçbir tereddüdü olmasın. Yönetime talip arkadaşların şike, hakemler ve diğer konularda yanıltıcı ve hamasi beyanları, artık camiayı tatmin etmemekte olup, bu sorunlara çare ararken camianın güçlü isimleri, bürokratları ve siyasetçileri ile ciddi alt yapılar oluşturulmalı ve görsel güç görüntüleri önemsenmelidir."
BORÇ 372 MİLYON LİRA
Bu arada Denetleme Kurulu raporuna göre kulübün borcunun 31 Ağustos 2015 tarihi itibarıyla 372 milyon 857 bin 379 Tl olduğu açıklandı.
TORUNU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A HAKEM CÜNEYT ÇAKIR’I ŞİKAYET ETMİŞ
Toplantıda konuşan Trabzonspor Divan kurulu üyesi gazeteci-yazar Sadık Albayrak, bu sezon Trabzon’da Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğüyle sona eren karşılaşma sırasında torunu Ahmet Akif’le yaşadığı bir hatırayı anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürü olan Sadık Albayrak, şunları söyledi:
"Son Galatasaray maçında torunlarım da maça geldi. Bunlardan biri de Ahmet Akif'ti. Trabzonspor, hakem Cüneyt Çakır’ın hatasıyla golü yiyince ağlamaya başladı, (Dede ben buradan çıkmak istiyorum) dedi. Torunuma, (Otur, daha ligler yeni başladı) deyip zor teskin ettim. Torunum, İstanbul’a gidince dedesine, (Ben hakemden şikayetçiyim) dedi. Cumhurbaşkanı da, (Kendisi milli hakemizden. Hata yapabilir. Ama senin şikayetini ben ona ulaştıracağım) cevabını verdi. Ben güldüm, çocuklarımız hem güldüler, hem ağladılar. Ama torunlarımızı ağlatmayın. O yüzden Trabzonspor’dan birlik, dirlik ve güç istiyorum."
Spor Toto-Süper lig’in 5’inci haftasında Avni Aker Stadyumu’nda 19 Eylül’de oynanan karşılaşmada, hakem Cüneyt Çakır’ın 60’ıncı dakikada Erkan’ın ortasında Denayer’in eline çarpan topta penaltı kararı vermemesi büyük eleştiriler almış, bordo-mavililer 82’nci dakikada Mbia’nın kendi kalesine attığı golle maçı 1-0 mağlup kapatmıştı.

FOTOĞRAF