BAYBURT (AA) - Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Süleyman Çiğdem'e tebrik ziyaretinde bulundu.

Prof. Dr. Çiğdem'i ziyaret ederek "hayırlı olsun" dileklerini ileten Prof. Dr. Coşkun, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nin Bayburt'a katma değer kazandırmak ve çok yönlü bakış açısının zenginleşmesine katkıda bulunmak üzere kurulduğunu söyledi.

Prof. Dr. Çiğdem ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, insana olan yatırımın en önemli yatırım olduğunu belirtti.

Sosyal bilimlerin merkezinde insan olduğuna işaret eden Çiğdem, "Bir ülkenin kalkınmışlığı, ilerlemesi, medeniyet çizgisindeki yerini tespit edecek, sosyal bilimlerde geldiği noktadır. Onun için İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin Bayburt'a ve Türkiye'ye katkısı gerçekten çok önemli olacak. Merkeze insan ve Bayburt alınacak. İnsan tanınacak. İnsanla beraber oluşan toplum olgusu irdelenecek. Bayburt'un tarihi, kültürü, sanatı ve gelenekleri gün yüzüne çıkacak. Sosyal bilimler insana ve topluma katkı sağladıkça anlamlıdır" diye konuştu.