Tunceli’nin Pülümür ilçesinde İl Genel Meclis üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen açıklamada, kaçak avcılığa ilişkin tepki dile getirildi.
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde Belediye Başkanı Müslüm Tosun, İl Genel Meclis üyeleri Hüseyin Arslan ve Erdal Şanlı ile vatandaşların katılımıyla Cemal Süreya heykeli önünde kaçak avcılığı protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada konuşan Pülümür İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Arslan, kış mevsimi nedeniyle yüksek kesimlerde yiyecek bulmak konusunda sıkıntı yaşayan yaban hayvanlarının daha aşağılara indiğini ve kaçak avcıların hedefi olduğunu söyledi. Arslan, "Kış mevsimiyle birlikte bölgeye, çevre illerden akın eden kaçak avcılar başta Dersim inancında kutsal olarak bilinen dağ keçileri olmak üzere, keklik, domuz ve tavşan demeden her türlü hayvanı katletmektedirler" dedi.
Kaçak avcıların Pülümür Vadisi ve Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde bulunan Sansa Deresi’ni adeta mesken tuttuklarını ifade eden Arslan, "Bu tür avcılık faaliyetlerine karşı çıkan köy muhtarları ve köylüler ellerindeki tüfeklerle doğayı katleden insanlar tarafından tehdit edilmektedirler. Bunlar, doğadaki canlıların yanı sıra tehditleri yüzünden insanlar için de tehdit oluşturmaya başlamışlardır" diye konuştu.
Doğada yaşayan her canlının yaşama hakkına saygı duyulması gerektiğinin altını çizen Pülümür İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Arslan, "İlgili kurumlar ve yetkililerden Dersim’de kaçak avcılık yaparak yaban hayatı ve bölge halkını tehdit eden bu kişilere bir an önce müdahale edilmesini ve gerekli cezalara tabi tutulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından doğaya sahip çıkılması yönünde slogan atan katılımcılar daha sonra sessizce dağıldı.