Samsunspor ile Denizlispor, PTT 1. Lig'in 14. haftasında karşılaşacak. İki takım daha önce 40 kez karşı karşıya geldi. Bu 40 karşılaşmada Samsunspor’un 17 galibiyeti bulunurken, Denizlispor ise 14 kez sahadan galip ayrıldı. 9 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

İki takım arasından oynanan 40 karşılaşmada Samsunspor rakip fileleri 58 kez havalandırırken, Denizlispor ise rakibi Samsunspor’a 53 gol atabildi.

Denizli’de oynanan 20 karşılaşmada ev sahibi takım Denizlispor, rakibine karşı 9 galibiyet alırken, Samsunspor’un ise deplasmanda 7 galibiyeti var. Denizli’de oynanan 4 karşılaşmadan ise galibiyetle ayrılan taraf çıkmadı. Bu karşılaşmalarda Denizlispor, 30 gol atarken, Samsunspor ise rakibine 21 gol atabildi.

İki takım arasından oynanan son karşılaşmayı Samsunspor kendi sahasında 2-1’lik skorla kazanırken, Denizli’de oynanan son karşılaşmadan Samsunspor yine 2-1’lik skorla sahadan galibiyetle ayrıldı. Samsunspor, rakibini son 3 maçta da yenerken, 4 maçtır da rakibine karşı kaybetmiyor.

Karşılaşma öncesinde Samsunspor 13 haftada topladığı 22 puanla lider Karabükspor’un 1 puan gerisinde 2. sırada bulunurken, Denizlispor ise topladığı 12 puanla 17. sırada yer alıyor. 
Denizlispor, ligde oynadığı son 2 karşılaşmadan 1 beraberlik ve 1 galibiyet alırken, Samsunspor ise ligde oynadığı son 2 karşılaşmayı kaybetti.

Cumartesi günü Denizli Atatürk Stadyumu’nda saat 13.30’da yapılacak Denizlispor - Samsunspor karşılaşmasında hakem Kutluhan Bilgiç düdük çalacak.