Samsun Haber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği'nin üst düzey yetkilileriyle Varna'daki toplantıda bir araya geldi. "AB'ye tam üyelik stratejik hedefimiz olmaya devam ediyor" dedi. Ancak yakınlaşma umuduyla yapılan Varna’daki AB-Türkiye liderler buluşmasında uzlaşma sağlanamadı.

Bizde Samsun Canlı Haber TV olarak Samsunlu vatandaşlara AB’nin Türkiye’nin üyeliği konusunda ne kadar samimi olup olmadığını sorduk işte aldığımız cevaplar.

NE KADAR GÜVENEBİLECEĞİZ AB’YE?
Murat KANAR: “Bence hiç samimi değil. Çünkü şu an da savaştan dolayı birçok ülke Türkiye’nin yıkılmasını istiyor. Hepsi değil ama bazı devletler ülkemize düşman. O yüzden ben bunu hiç bir şekilde tasvip etmiyorum. Biz kendi başımızın çaresine de bakabiliriz onlar olmadan. Zaten ne kadar güvenebileceğiz Avrupa Birliğine? O yüzden biz bize yeteriz.”

BİZİMLE OLAN İLİŞKİLERİNDE SAMİMİ DEĞİL
Betül KAYMAKÇI: “Avrupa Birliği bizimle olan ilişkilerinde samimi değil. Zaten bizi oyalamalarından belli. Bize karşı dostça bir yaklaşımları olsaydı ilişkilerimizde yerinde sayıyor olur muyduk? O yüzden onların söylediği ve yaptığı hiç bir şeye inanmıyorum. Bizim kendimizden başka dostumuz yok. Bu olay da bu şekilde devam eder. Bir sonuca ulaşılmaz.”

ŞU AN TÜRKİYE’YE KARŞI HEPSİ CEPHE ALIYOR
Hasan PALANCI: “Samimiyet diye bir şey yok. Samimiyetlerine inanamazsın ki. Şu an Türkiye’ye karşı hepsi cephe alıyorlar. Fakat acı bir gerçek var. Türkiye Avrupasız olamaz. Sonuna kadar kovalayacak. Fakat tavizde vermeyecek. O yüzden ilişkileri koparmadan bu şekilde devam eder.”

TÜRKİYE’DE SÜREKLİ BİR KUSUR BULUNMAZDI
Emine ERTÜKER: “İlişkileri samimi bulmuyorum. Bunun en büyük kanıtı Türkiye’nin şartları.  O yüzden pek olumlu görmüyorum ben. Yıllardır sonuca varılamamış bir adaylık var. Almak isteselerdi şu ana kadar zaten alınırdık. Sürekli bir kusur bulunulmazdı. Ben bu şekilde düşünüyorum. İnşallah ülkemiz için hayırlısı olur.” 

BUNLARIN HEPSİ DÜMEN
Dursun CİNGARA: “50 yıl olmuş. Bunların hepsi dümen. Bizimde eksiklerimiz var ama onlarda bize karşı hiç samimi değil. Onlar bizi sevmez, bunu herkes biliyor. Biz bu konuda sadece kendimizi aldatıyoruz. İki arada bir derede görünmek durumunda kalıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti de onlardan bir hayır olmadığını biliyor. Fakat çalacak başka kapıları da yok. Boşlukta geçinmeye çalışıyoruz. Bize hiç birinden fayda yok. Onlar bizi sevmiyor ama onlarında kendi tarafından haklı olduğu yanları var. Bizde düzgün bir millet olmaktan çıktık. Bu durum çok acı. Böyle olmamalıydı.”
 
SAMİMİ OLSALARDI TERÖRİSTLERE YARDIM ETMEZLERDİ
İsmini Vermek İstemeyen Vatandaş: “Hiçbir şekilde samimi değil. Öyle olsalardı teröristlere yardım etmezlerdi. Türkiye zor dönemlerden geçiyor. Bunun en büyük nedenlerinden birisi onlar. Fakat biz her türlü bizim üzerimize kurulan oyunları bozacağız. Bizimle uğraşıyorlar ama ellerine fırsat vermeyeceğiz. Biz her zaman kötülerin ve topraklarımıza el uzatanların karşısında olacağız.”

Röportaj: Caner AKYÜZ- Havanur SUBAŞI