Bingöl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Bingöl Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere ‘Afet ve Acil Durum’ semineri verdi.
AFAD, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla, Bingöl Üniversitesi iş sağlığı ve güvenliği bölümünü okuyan öğrencilere yönelik düzenlediği seminerde, deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında alınması gereken önlemleri anlattı. Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, Bingöl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, Bingöl Sivil Savunma ve Yönetim Hizmetleri Müdürü Ekrem Kavran, Arama Kurtarma Teknisyenleri ve öğrenciler katıldı. Seminerde konuşan Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, Bingöl’ün deprem kuşağında yer almasından dolayı riskli bir bölge olduğunu söyledi. Boğatekin “1-7 Mart Deprem haftası etkinlikleri kapsamında Bingöl Üniversitesi işbirliğiyle öğrencilere afet bilinçlendirme konferansı verildi. Bunun amacı daha çok özellikle öğrencilerimizin afet anında bilgi sahibi olmaları, nasıl davranacakları, olası bir afet anında nasıl hareket etmeleri gerektiği hususunda sağlıklı ve teknik bir bilgiye sahip olmalarını istedik. Bu kapsamda da sadece Bingöl Üniversitesi’nde değil Bingöl’ün milli eğitim kurumları ile kamu kuruluşlarında belli aralıklarla devam ediyor” dedi.
Seminer sonrası görüşlerini aktaran öğrencilerden İş sağlığı ve güvenliği bölümünü okuyan Oğuzhan Kuş, “Bugün AFAD ekibi gelip bize çok yararlı bir konferans verdi. Deprem sırasında neler yapmamız gerekenleri anlattılar. Dışarıda tatbikat yapıldı ve bizim için çok yararlı oldu” diye konuştu.
Öğrencilerden Aysu Karaman ise, “AFAD ekibinin düzenlemiş olduğu seminere katıldık. Verdikleri bilgiler yaptıkları yangın tatbikatı bize birçok gerçeği tekrardan hatırlattı. 17 Ağustos Gölcük Depremi’ni tekrardan yaşamış olduk videolarla. Yaşananları tekrardan yaşamak istemiyoruz. Onun için önlemlerimizi almalıyız. Ekiplere emeklerinden dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
İş sağlığı ve güvenliği bölümünü okuyan öğrencilerden Ayşenur Nursever ise, “Bugün AFAD’ın yapmış olduğu konferanstaydık. Çok eğitici oldu. 99 depremi hakkında daha fazla bilgiye sahip olduğuma inanıyorum. Sorduğumuz sorulara bakınca yapılan binaların daha iyi gittiğini öğrendik ve bende inandım. Ben memnun kaldım çok eğitici bir konferans oldu.