Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, ()-GAZİLER Günü nedeni ile Kırıkkale Şehitliği'ni ziyaret eden gazi ve şehit aileleri, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Alay Komutanı İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve diğer üst düzey protokol üyeleri, gazi ve şehit aileleriyle birlikte önce Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koydu, ardından Kırıkkale Şehitliği'ni ziyaret etti.
Burada şehitler için duaların okunmasının ardından, saygı atışında bulunuldu. Vali Kolat ve beraberindekiler, mezarlara karanfil bıraktı. Vali Kolat, şehit yakınlarına başsağlığı ve sabır diledikten sonra yaptığı açıklamada, “Bugün huzur, güven ve bağımsızlık içinde bulunabiliyorsak, onların sayesinde. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehit ve ahirete intikal etmiş olan gazilerimizin Allah mekanlarını cennet eylesin” dedi.
Şehitlikte yakınlarının kabri başında bulunan aileler duygu dolu anlar yaşadı. Evlatlarının mezarlarına sarılan aileler, gözyaşlarına hakim olamadı.

FOTOĞRAFLI