Adıyaman’da, faaliyet gösteren araç otopark işletmecileri, vatandaşların araçlarını oto parklara değil de kaldırım üzerlerine, sokak aralarına ve caddelere bırakarak hem trafiği aksatmalarına, hem de uygunsuz parkların yaşanmasından dolayı duruma tepki gösteriyorlar.
Vatandaşların araçlarını otoparklara değil de kaldırım üzerlerine, ara sokaklara ve caddelere bırakarak trafiğin aksamasına neden olduğunu belirten otopark işletmecileri, “Vatandaşlar araçlarını sokaklara ve kaldırım üzerlerine park ediyorlar. Uygunsuz park edilen araçlara işlem uygulamak isteyen trafik polislerine tepki gösterip yok otopark yok, yok şu yok, yok bu yok diyerek trafik memurlarına tepki gösteriyorlar. Bizim vatandaşlarımız 2-3 TL. vermemek için hem kaldırımları işgal ediyor hem de trafiği aksatacak şekilde araçlarını uygunsuz bir şekilde ara sokaklara ve caddelere park ediyorlar. Burada kalkıp otopark yok diyen vatandaşlara sesleniyorum, Adıyaman’da, kaç tane otopark var ve siz araçlarınızı yılda kaç defa otoparklara bırakıyorsunuz? Adıyaman’da, Adıyamanlı vatandaşlar tarafından işletilen birçok otopark var ama kimse duyarlı davranıp aracını park etmiyor.
Vatandaşlar farkında değil ki, 2-3 TL. para vermekten kaçıyorlar ama trafik polisi habersiz bir şekilde cezai işlem uygulayıp adreslere ceza fişi gönderiyor. Para vermemek için ara sokaklara kaldırım üzerine kaçarak araçlarını park eden kişiler hakkında denetimler yapılmalıdır. Adıyaman’da, daha önceden caddelere bırakılan araçlar için park metre görevlileri tarafından para alınıyordu diye vatandaşlar araçları sokaklara ve caddelere bırakmayarak otoparklara araçlarını bırakıyordu. Ama şimdi park metre kalkınca sokaklarda, caddelerde araç parkları ücretsiz olunca vatandaşlar otoparklara değil cadde ve ara sokaklara kaçıyor. Bizler Adıyaman Valiliğimizden ve Adıyaman Belediye Başkanlığımızdan ricamız bu çözüme bir çare bulunsun. Otoparklar bomboş dururken, sokaklar ve caddeler işgal edilmesin. Bizim tek ricamız bu başka bir şey istemiyoruz kimseden” şeklinde konuştular.