Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) tarafından Hollanda’da organize edilen Challange Kupası’nda mücadele edecek olan Yalova Ortopedikler Spor Kulübü bu ülkeye hareket etti.
Yalova’da oynanan Euro League 3 Cup B Grubu maçlarını ilk sırada bitirerek büyük başarıya imza atan YOSK, Hollanda’nın Arnhem kentinde yapılacak müsabakalarda CTO Papendal, Oldham Owls ve Interwetten-Coloplast Sitting Bulls ile mücadele edecek. Hollanda’ya hareket eden YOSK kafilesinde Başkan Alpaslan Erkoç, antrenör Murat Saltan, oyuncular İlhan Çelikdemir, Bayram Eren, Ahmet Mencik, Selçuk Hopan, Sedat Akçam, Hamza Sarıyıldız, Morteza Gharibloo ve Rida Maataoui bulunuyor.
Challange Kupası’nda Yalova Ortopedikler Spor Kulübü, ilk maçında 24 Nisan Perşembe günü ilk maçında CTO Papendal ile karşılaşacak. Yalova ekibi aynı gün Interwetten-Coloplast Sitting Bulls takımının rakibi olacak. 25 Nisan Cuma günü ise YOSK Oldham Owls ile karşılaşacak ve grup sürecini tamamlayacak.
Hedeflerinin ilk 3 içerisinde yer almak olduğunu belirten Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Başkanı Alpaslan Erkoç, "Yalova’da oynadığımız Euro League 3 Cup B Grubu maçları sonrasında şampiyon olmuş ve Challange Kupası’na katılma hakkı elde ettik. Hollanda’ya yolcuğumuz başladı. Burada bizleri zor rakipler bekliyor. Bizim ile birlikte KKTC Turkcell bu kupada yer alıyor. Amacımız turnuvayı ilk 3 sırada bitirerek Türkiye’ye kupayla dönmektir" dedi.