Konya’nın Kış Sporları Merkezi olacak Derbent Aladağ ile ilgili hazırlanan dosyanın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim edildiği bildirildi.
Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, Aladağ’ın turizm merkezi yapılması için öncelikle bölgenin turizm bölgesi olarak ilanının gerektiğini, bu konuda uzun bir süredir devam eden çalışmaların ardından hazırlanan dosyanın Derbent Kaymakamı Arif Oltulu ile birlikte ziyaret ettikleri Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teslim edildiğini bildirdi.
Başkan Acar, Kaymakam Oltulu ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun’u makamında ziyaret ettiklerini söyledi. Aladağ’ın Kış Sporları Merkezi olması için ilk adım olan bölgenin turizm bölgesi ilan edilmesi ile ilgili hazırlanan dosyayı kendilerine takdim ettiklerini ve Aladağ’ın tanıtımıyla ilgili katalog ve bir CD’yi verdikten sonra proje ile ilgili ayrıntılı bilgiler aktardıklarını da aktaran Acar, “Haluk Bey, genel müdüre dosyayı vererek, çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Yaklaşık yarım saat süren bir görüşme ve ziyaret oldu. Aladağ’la ilgili de kendilerine bilgiler aktardık. Yakın ilgilerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sayın müsteşarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Acar, konuyla ilgili olarak Konya’yı Cuma günü ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da dosya ile ilgili bilgilendirdiklerini ifade ederek, “Sayın Başbakanımız da danışmanlarına dosyayla ilgili çalışmaların hızlandırılması ile ilgili talimatlar verdi. Artık projenin hayata geçmesi için ilk adım olan süreci başlatmış olduk. Konya’mıza,ülkemize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.