PTT Genel Müdürlüğü , Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 milyon ihtiyaç sahibi aileye 1000’er TL tutarındaki ödemelerini 1 Nisan tarihinden itibaren iş yerlerinden ve ATM’lerden vatandaşlar ulaştırılacağını duyurdu

DOĞUM YILININ SON RAKAMINA GÖRE

PTT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ödeme tarihleri ihtiyaç sahibinin doğum yılının son rakamına göre belirlendi. Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan’da, 1 ve 6 olanlar 2 Nisan’da, 2 ve 7 olanlar 3 Nisan’da, 3 ve 8 olanlar 4 Nisan’da, 4 ve 9 olanlar 5 Nisan’da ihtiyaç ödemelerini alacak. 

İŞSİZLİK ÖDEMELERİ 5 NİSAN'DA

PTT'den yapılan açıklamaya göre ayrıca yoğunluğun önüne geçebilmek amacı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yardım ödemeleri öne çekilerek, işsizlik ödenekleri ile aynı döneme denk gelmemesi sağlandı.  Bu kapsamda işsizlik ödeneği almaya hak kazanmış olanların  işsizlik ödemeleri de 5 Nisan tarihinden itibaren hesaplarına yatacak.

SOSYAL MESAFEYE DİKKAT!

İşlemlerini internet ya da ATM’den yapamayan vatandaşların, gişelerde 'sosyal mesafe' kuralına uymaları da istenerek, "Yaygın iş yerlerimizde bulunan gişelerde görevli personel sayısının en fazla iki katına kadar müşteriyi sırayla iş yerlerimize alarak işlemlerinizi yapmayı sürdüreceğiz. Ayrıca şubelerimizde oluşabilecek yoğunluğu azaltmak amacıyla ATM’lerden ücretsiz günlük para çekme limitini 3 bin TL'ye yükselttiğimizi hatırlatmak isteriz" denildi.