Samsun Medya Grubu ekibi olarak sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Ekibimiz, Samsun'un Atakum İlçesi'nde yaşayan vatandaşlara "Sosyal medya kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye sordu. 

İşte Atakumlu vatandaşların yanıtları: 

KÖTÜYE KULLANILIYOR
İrem ŞAHİN: Gerekli görüldüğü yerleri var. Fakat artık işimiz gücümüz insanları stoklamak olmuş. Biz interneti kötüye kullanan bir toplumuz. Bir liste sıralamasında kötü bir oran ile Türkiye olarak ilk sıralarda olduğumuzu gördüm. 

BENİ SOĞUTTU 
Uğur YILMAZ: Sosyal medya hem tehlikeli hem de yararlıdır. Özellikle küçük çocuklar için çok büyük tehlike arz ediyor. Mesela Tik Tok diye bir uygulama var. Açıkçası beni sosyal medyadan soğuttu. Yararları ise, aradığımız her şeyi hızlı bir şekilde bulabiliyoruz. 

CADI KAZANI 
Abdullah AŞÇI: Sosyal medyanın olumlu ve olumsuz yönleri var. Mesela bazı uygulamalar tamamen cadı kazanı gibi . Dedikodusu çok, dürüst değiller ve bir sürü saçma yorumlar var. Fakat bunun yanında bazı bilgilere kolaylıkla da ulaşılabiliyor. 

BEYİN YIKANIYOR 
Yasemin TERECİ: Bazı insanların beyinlerini sosyal medya yönetimiyle yıkıyorlar. Adam gibi kullanan yok. Sırf bu yüzden yararlı bulmuyorum. Sanırım biraz uzak durulması gerekiyor. 

BİLİNÇLİYSEN YARARLI FAZLA 
Mahmut YILDIRIM: Sosyal medyanın tabi ki zararları da var ama bence yararları daha fazla. Mesela artık istediğimiz bilgilere anında ulaşabiliyoruz. Eskiden böyle imkanlarımız yoktu. Şimdi tek dokunuşla haberlere ve diğer her şeye ulaşabiliyoruz. Bilinçli kullanıldığı zaman ve çocukların da bilinçli kullanmasını sağladığımız zaman yararlı olur.  

ZARARI DAHA ÇOK 
Şaduman ÇEBİ: Bence sosyal medya zararlı. Çocukların ve hatta yetişkinlerin bile psikolojisini bozuyor. Aslında bence sosyal medya kullanmayı bilmiyoruz. Elbette yararları var ama bana göre zararı daha çok. 

GEREKSİZ KULLANIM VAR
Murat AYDIN: Ben sosyal medyayı boş ve gereksiz buluyorum. İnsanların vaktini almakla beraber gereksiz şekilde kullanılıyor. Adam yemek sofrasını çekip internete atıyor. Kimsenin bu durumdan etkilenir gibi bir düşüncesi yok.

HERŞEYİN DOZU OLMALI 
Ömer ÇOKBİLİCİ: İnsanlarımız artık iş yerlerinde, duraklarda veya diğer her yerde robot gibi telefona sabitleniyor. Bence bu durum ilerleyen zamanlarda iş gücünü azaltır. Ayrıca yeni yetişen neslin robotlaşmış bir şekilde gelişmesini sağlar. O yüzden her şey dozunda olmalı.

GERÇEKLİK YOK
Bekir ORHAN: Sosyal medya kullanmıyorum. Çünkü gerçekliğine inanmıyorum. İlk etapta sosyalleşmek için kullanılırken güzeldi ama şimdi sanal kişilik oluşturmaya yöneldiği için gerçeklik algısını kaybetti. Sosyal medyadan geçimini sağlayan insanlar var. O yüzden zararlı da diyemeyeceğim. Sosyal medyanın zararı ya da yararlı bilinçli kullanmaya bağlıdır. 

Hande ONAT, Uğur ATICI