Kılıçdaroğlu, Haber Türk televizyonunda canlı yayınlanan "Akılda Kalan" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Doğduğu Tunceli ve ailesi hakkında anılarını aktaran Kılıçdaroğlu, babasına nazaran annesiyle daha sıcak bir ilişkisi kurduğunu anlattı.

NASREDDİN HOCA'YLA AKRABA OLDUĞUMUZ SÖYLENİYOR
Ailenin soy kütüğü ile ilgili iki bilim insanının araştırma yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, ailelerinin Nasreddin Hoca'ya akrabalığının olduğunun da rivayet edildiğini ancak doğru olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, raştırma yapan bilim insanlarının da yakında bu konuyla ilgili bir kitap yayımlayacaklarını belirtti.

Adının "Adil" olduğunu belirttiği bir ikiz kardeşi bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, babasının tayini dolayısıyla orta okula Bingöl'ün Genç ilçesinde gittiğini söyledi.

Program sırasında çocukluğu, öğrenim yılları ve ailesine ilişkin görsellerin paylaşıldığı Kılıçdaroğlu, "Zor şartlarda sizi motive eden şey neydi?" sorusu üzerine, "Okumayı seviyordum, çok okurdum. İlk okuduğum roman ise ilkokul öğretmenimin verdiği İnce Memed'di" dedi.

"MALKOÇOĞLU OKURDUM"
Kılıçdaroğlu, başta Malkoçoğlu olmak üzere çizgi romanları da çok sevdiğini aktardı.