Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar oldu? 2024 mayıs ayı kira zammı ne kadar? Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar oldu? 2024 mayıs ayı kira zammı ne kadar?

Yüksek enflasyon ve düşük gelir düzeyi nedeniyle bankalara yönelen milyonlarca vatandaşın en az bir tane kredi kartı var. Ya kredi ya da kartlar ile ay sonunu getirmeye çalışan milyonlarca kişinin bilmesi gereken tüyoları sizin için araştırdık ve haberimizde paylaştık. Kredi kartı borcu konusunda ufkunuzu açacak harika bilgiler haberimizin devamında.

İLK OLARAK KREDİ KARTI İÇİN BİR BÜTÇE BELİRLEYİN

Kredi kartı ile yapacağınız maksimum aylık harcamalara bir limit belirleyin ve mutlaka bunun biraz üzerinde bir parayı kenarda ayırt edin. Bu sayede sürpriz ekstrelere karşı bir finansal sıkışıklık yaşamayacaksınız.

ÖDEMELERİNİZİ DÜZENLİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇABA GÖSTERİN

Her zaman kredi kartı ödemelerimi zamanında yapmaya özen göstermelisiniz. Eğer kart ödemelerinizi zamanında yapmazsanız, bankaların kara listesine girebilir ve finansal güvenilirliğinizi zedeleyebilirsiniz. Bu durumda da, başka bankalara yapacağınız yeni kart başvuruları olumsuz sonuçlanabilir.

SON ÖDEME TARİHİNE KADAR BEKLEME SEÇENEĞİNİ KULLANIN

Bankalara olan kart borçlarınızın asgari tutarını mutlaka belirtilen tarihler arasında kapatın. Bir sonraki ekstre tarihine kadar da toplam borcu kapatmaya gayret edin.

FARKLI BANKALARDAN KARTINIZ VARSA BÜTÇE PLANI HAZIRLAYIN

Eğer başka bankalardan da kart aldıysanız ve bunları da aktif şekilde kullanıyorsanız, mutlaka onlar için de finansal bir planlama yaparak bütçe oluşturun.

BANKA VE FİRMALARIN DÜZENLEDİĞİ ÖDÜL PROGRAMLARINI TAKİP EDİN

Konaklama, seyahat veya yeme-içme gibi çeşitli alanlarda yapılan harcama kampanyalarını takip edin ve ödül programlarına katılarak kazandığınız hakları kullanmayı unutmayın. Bu sayede harcamalarınızı daha avantajlı bir hale getirebilirsiniz.

KAZANDIĞINIZ BONUS PUANLARI ZAMANINDA KULLANIN

Geçmiş dönemde yaptığınız harcamalar sonucunda kazandığınız puanları ve bonusları TL cinsinden harcamayı unutmayın. Belirli bir süreliğine tanınan bu puanların sürelerini mutlaka takip edin ve zamanında avantajlı alışverişlerde harcayın.

AVANTAJLI KAMPANYALARI KAÇIRMAYIN

Çoğu zaman kampanayalar aylık veya haftalık olarak güncelleniyor. Bu nedenle bu avantajlı kampanyaları düzenli olarak takip edin ve finansal olarak hazır olduğunuzda onlardan yararlanın.

KART HARCAMALARI İLE GELİRİNİZİN ARASINDA BİR DENGE OLMALI

Aylık kredi kartı harcamalarınızın toplam gelirinizin yüzde 30’unu geçmemesi çok önemli bir tüyo. Eğer bu oranı aşarsanız finansal anlamda zorluklar yaşamanız işten bile olmayabilir. Yüzde 30’luk eşik aşıldıktan sonra ödemelerinizde gecikme yaşayabilir ve gereksiz faizlerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

ALIŞVERİŞLERİNİZDE TAKSİT SEÇENEĞİNİ KULLANIN

Yaptığınız bir alışverişi o ay içerisinde tek seferde ödemek yerine taksit seçeneğini kullanarak aylara bölebilirsiniz. Tabi bunu yaparken yüksek vade farklarının alınmadığı sayıda taksitlere bölmeyi de unutmayın.

EN ÖNEMLİSİ ÖDEMELERİNİZİ ERTELEMEYİN

Belki de en önemli tüyo, ödemelerinizi ertelememeniz olabilir. Çünkü geciken her bir ödeme için gereksiz faizlere tabii olacağınızı unutmayın.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.