Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), 1 Temmuz 2022’de 750 TL olarak belirlenen temassız ödeme limitinin, iki yılın ardından revize edildiğini duyurdu. 1 Temmuz 2024 itibarıyla, bu limitin artırıldığı bildirildi.

BDDK tarafından yapılan açıklamada, kartlar ve mobil cihazlar aracılığıyla gerçekleştirilen temassız ödemeler için limitin yükseltildiği ifade edildi.

Ticaret Bakanı duyurdu: Fahiş fiyat uygulayan işletmelere kapatma cezası yolda Ticaret Bakanı duyurdu: Fahiş fiyat uygulayan işletmelere kapatma cezası yolda

Bankalara BDDK tarafından gönderilen resmi yazıda, “1 Temmuz 2022 tarihinde 750 TL’ye yükseltilen temassız ödemeler için şifresiz işlem sınırı, iki yılın sonunda güncellenmiştir. Şifresiz işlem için yeni limit, 1 Temmuz 2024’ten itibaren 1500 TL olarak belirlenmiştir” ifadelerine yer verildi. Kart kullanımıyla gerçekleştirilen alışveriş miktarı 1 trilyon liraya yaklaşırken, kart işlemlerinin Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla %118 oranında artış gösterdiği belirlendi.

BDDK’nın raporlarına göre, taksitli alışverişlerde de bir yükseliş trendi gözleniyor. Ocak ayında kart işlemleri, yıllık bazda %118 oranında arttı. Enflasyonun yükselmesi, kredi kartı kullanım oranlarını etkiledi. Bankalararası Kart Merkezi’nin verilerine göre, toplam kart işlemleri 970,1 milyar liraya ulaştı.

Yapılan ödemelerin 810,9 milyar lirası kredi kartları, 141,1 milyar lirası banka kartları ve 18,1 milyar lirası ise ön ödemeli kartlar aracılığıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.