YKS takvimini açıklayan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2023 KPSS sınav ve başvuru tarihlerini de paylaştı. Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi oturumları ile ÖABT sınavıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ersoy, milyonların beklediği haberi paylaştı. Peki KPSS 2023 ne zaman? KPSS lisans başvuru tarihi belli oldu mu? KPSS başvuru ücretleri ne kadar? İşte detaylar…

2023 KPSS NE ZAMAN? 

17-18 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları için başvuruların 8 Mart 2023 itibarıyla başladığını duyuran Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2023 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) oturumları için tarihleri de açıklayan Ersoy, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumlarının 23 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumlarının 29 Temmuz'da, 2. gün oturumlarının ise 30 Temmuz'da yapılacağını bildirdi.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) ise 6 Ağustos'ta düzenleneceğini vurgulayan Ersoy, KPSS sonuçlarının da 25 Ağustos'ta ilan edileceğini bildirdi.

KPSS 2023 BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

KPSS başvuru tarihleri için henüz bir açıklama yapılmadı. Tarihler açıklandığında posta.com.tr’den öğrenebilirsiniz.

KPSS 2023 BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

KPSS 2023 başvuru ücretleri de başvuru tarihiyle birlikte açıklanacak. Tarihler netleşince KPSS 2023 başvuru ücretleri de belli olacak.

KPSS ÖN LİSANS VE ORTA ÖĞRETİM SINAV TARİHİ NE ZAMAN? 

KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavları 2023’te yapılmayacak. Lisans KPSS her sene, önlisans ve ortaöğretim KPSS ise 2 yılda bir düzenleniyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.