KATLAMALI EMLAK VERGİSİ YENİDEN MASADA

Geçtiğimiz yıl, ikiden fazla evi olan vatandaşlara yönelik emlak vergisinde katlamalı artış öngören düzenleme gündeme gelmiş ancak yoğun tepkiler üzerine rafa kaldırılmıştı. Aynı pakette ayrıca, limiti 100 bin lira ve üzerindeki kredi kartlarından yıllık 750 lira Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na katkı payı alınması da planlanmıştı.

YURT DIŞI HARCI ARTMIŞTI

Ekonomi yönetimi kısa süre önce yurt dışı çıkış harcını 500 liradan 710 liraya yükseltmişti. Şimdi ise bütçe gelirlerini artırmak amacıyla yeni vergi kalemleri üzerinde çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda “Katlamalı Emlak Vergisi” uygulamasının tekrar gündeme alınacağı ifade ediliyor.

Bir aileyi yok eden Ortaköy faciasında korkunç şüphe!
Bir aileyi yok eden Ortaköy faciasında korkunç şüphe!
İçeriği Görüntüle

KÖYDE EVİ, SAHİLDE YAZLIĞI OLANLARA VERGİ YÜKÜ

Yeni düzenleme ile ilk konut için standart emlak vergisi geçerli olacak. Ancak mülk sayısı arttıkça ödenecek emlak vergisinin oranı da kademeli olarak yükseltilecek. Böylece şehir içi ya da köydeki evler, kıyıdaki yazlıklar da dahil olmak üzere ikinci ve sonraki taşınmazlar için daha yüksek vergi ödenecek.

Kaynak: sözcü