Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yurdun Doğu bölgesi yoğun kar yağışının etkisi altına girecek. Akdeniz, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu ise sağanak yağış alacak. Ankara kar yağışı almaya devam ederken İstanbul'da kar yağışı yüksek kesimlerde görülecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı görüleceği uyarısında bulundu. Özellikle Bingöl, Siirt, Malatya, Ağrı, Erzurum, Diyarbakır, Şanlıurfa - Siverek, Van, Muş, gibi şehirlerde kar yağışının etkili olması bekleniyor. 

KARADENİZ'DE YAĞMUR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısı ile Antalya, Karaman, Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güneydoğu Anadolu ve kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Mersin'in doğu ilçeleri ile Adana ve Hatay'ın kıyı kesimlerindeki yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m) olacağı tahmin ediliyor.