Teknolojinin en önemli icatlarından biri olan internet artık hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. Her gün haber sitelerini takip ediyor, sosyal paylaşım mecralarında saatlerimizi harcıyoruz. Peki, “İnternet olmasıydı hayatımız nasıl olurdu?” bu soruyu Samsunlulara sorduk.

Bakın hangi yanıtları aldık?..

FAYDALI OLDUĞU KADAR TEHLİKELİ
Necla ÜNVEREN: Çok büyük faydaları var internetin ama olmasaydı daha iyi bir hayatımızın olacağını düşünüyorum. Çünkü günümüzde çocuklarımız açısından tehlikeli olmaya başladı. Geçmişte internet yokken, her şeyin daha düzenli ve güzeldi. İnternet artık herkesin gözünü açtı. Buna çocuklar da dâhil. İnterneti kullanmayı bilmek lazım. Faydalı olduğu kadar, kötü sonuçlar da doğurabiliyor.

MECBUR DEĞİLİZ
Alperen UZUN: İnternet hayatımız için büyük bir kolaylık sağlıyor. Mesela uzaktaki arkadaşlarımıza ulaşmak olsun, önemli bir bilgiyi öğrenmek için bize kolaylık sağlıyor. Olmasaydı eğer zorlanırdık ama internetin bağımlısı olmaya da muhtaç değiliz. Sonuçta kitaplar, ansiklopediler de var. Önceden annelerimiz babalarımız internete sahip değildi. Şu an biz sahibiz büyük bir kolaylık sağlıyor. 

OLMASA DAHA İYİ
Selvin TAFLAN: İnternet olmasa benim için çok daha iyi olurdu. Çocuklarımız için özellikle daha da iyi olacağını düşünüyorum. Oturup sohbet etme şansımız olur. Şu an çocuklarımız vakitlerini internette geçirdikleri için onlarla oturup sohbet edemiyoruz, 

ZARARI YARARINDAN ÇOK
Hasan SARGIN: İnternet olmasaydı daha çok kitap okurdum. Çünkü internet zamanımı alıyor. Bazen kitap okumaktan da alıkoyuyor. Televizyon izleyerek de zaman geçirirdim.  Televizyonu daha sosyal buluyorum. Son olarak da internetin çok az yararı olsa da zararı da çok fazla diye düşünüyorum.

BÜYÜK VAKİT ALIYOR
Mahmut ERDİNÇ: Eğer internet olmasaydı, kitap okumaya daha fazla vakit ayırabilirdik. Müzik de dinleyebiliriz, televizyon da seyredebiliriz ama kitap okuma işini yine ihmal ederdik diye düşünüyorum. Maalesef, internet günümüzün büyük bir vaktini alıyor.

OLMAZSA OLMAZIMIZ
Aynur ÖRNEK: İnternet günümüzün olmazsa olmazı. Genelde işim oldukça kullanıyorum. Eğer olmasaydı üreteceğimiz başka şeyler bulurdum diye düşünüyorum.

DİNLENMEYE VAKTİMİZ OLURDU
Yaşar AKAR: İnternet olmasaydı çoğunlukla bol bol uyurdum, kitap okurdum, dinlenmeye vaktimiz olurdu.

İNTERNETSİZ HAYAT OLMAZ
Nihat GÖYNEN: İnternet olmasaydı bizim için hayat biterdi. Çünkü günümüzde birçok işimizi internetten halledebiliyoruz. Bize kolaylık sağlıyor. Eğer internet olmasaydı eskiden annelerimiz babalarımız ne yapıyorsa biz de onu yapardık.

SAĞIR GİBİ OLURDUK
Hayati ÇAN: İnsanlar sağır gibi olur. Zamanında telefon yoktu, iletişim yoktu, televizyon yoktu, haberler yoktu. Şimdi dünya ile iletişimimiz var. İnterneti küçük çocuklarımız bile kullanıyor. Bu durumdan çok memnunum. İnternet olmazsa, büyük bir iletişim sorunu yaşarız.

HAYAT DURUR
Mustafa ÇELİK: İnternet olmazsa hayat dururdu. Günümüzde bizim için çok fazla öneme sahip. İnternet olmadığını düşününce yapacak bir şey de olmaz diye düşündüm. İnternet olmasaydı daha rahat ders çalışmaya odaklanabildik.

Ebru ÖZTÜRK- Uğur ATICI