Şanlıurfa’da öğrenciler mahalle muhtarlarından, “Dilekçe ve bilgi edinme hakkının kullanılması” konularını öğrendi.

TED Şanlıurfa Koleji öğrencileri, öğretmenlerin derslerde anlattığı “dilekçe ve bilgi edinme hakkının kullanılması” konularını mahalle muhtarlarına sordu. Yöneltilen sorulara tek tek yanıt veren muhtarlar, bilgi edinme hakkının, bireylerin devlet kurum ve kuruluşlarının görevlerinden dolayı sahip oldukları bilgilere ulaşabilme hakkı olduğunu ifade etti. Her bireyin kendisiyle doğrudan ilgili olsun veya olmasın, merak ettiği herhangi bir bilgiye ulaşma hakkına sahip olduğuna dikkat çektiler.

Kolej Müdürü Arif Kemal Şamat, eğitim ve öğretimde farklı yöntem ve metotlardan faydalandıklarını belirterek, öğrencilerin sınıfta aldıkları bilgiyi, yaşayarak pekiştirdiklerini söyledi. Şamat, “Okulumuzda eğitim ve öğretimi zenginleştirmek amacıyla bilişsel, fiziksel, sosyal ve duygusal ihtiyaçlar çerçevesinde farklı yöntem, teknik ve uygulamalardan yararlanılıyor” dedi.

Bilginin olduğu her yer okuldur

Kolejlerinde eğitim ve öğretimin sadece sınıflara hapsedilmediği de dile getiren Şamat,“Bilginin olduğu her yer okuldur. Bu anlayıştan hareketle öğretmenlerimiz nezaretinde mahalle muhtarlarını ziyaret eden öğrencilerimiz sınıfta edindikleri bilgileri bir de konunun uzmanlarından dinleyerek öğrendiler” diye konuştu.