Samsun Medya Grubu’na bağlı Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekibi, sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Ekibimiz Samsunlulara, "Cep telefonunuz olmasaydı ne olurdu ve neler yapardınız?" diye sordu. Bazı vatandaşlar cep telefonunun vazgeçilmez bir araç olduğunu belirtirken kimi vatandaş da cep telefonunun olmadığı zamanlarda ne yapılıyorsa onları yapacaklarını ifade etti.

İşte Samsunlulardan aldığımız yanıtlar: 

BENİM İÇİN BİR EKSİKLİK OLMAZDI
Mümin SARI: Hiçbir şey yapmazdım. Çünkü eskiden de cep telefonu yoktu. Eskiden arkadaşlarla toplanıp kahvehaneye pikniğe, denize giderdik. Cep telefonları çıkınca arkadaşlık da komşuluk da sohbet de öldü. 

KİTAP OKURDUM
Muhammet YAZICI: Eskisi gibi yaşamaya devam ederdim. Önceden kitap okurdum, sinemaya ve tiyatroya giderdim. Aile ziyaretleri daha sık olurdu. Komşularla sohbet ederdik. Günümüzde cep telefonu kolaylaştırıyor olsa bile çok faydalı olduğunu söylenemez. 

ÇOK FARK ETMEZDİ 
Zülal BAHAROĞLU: Daha rahat olurdum diye düşünüyorum. Cep telefonundan ziyade akıllı telefon tercih etmemin tek bir sebebi var. O da arkadaşlarımla haberleşebilmek. Mesela onlar grup kurdular, birbirlerinden haberleri oluyor. En son hep benim haberim olurdu, üzülürdüm. Şimdi öyle bir sıkıntı yaşamıyorum. Yine de olmasaydı çok fark etmezdi. Eski hayatımı sürdürürdüm. 

MEKTUPLA HABERLEŞİRDİK 
Cemal ÇELİK: Cep telefonum olmasaydı iletişimim de zorlaşırdı. Sanırım mektupla haberleşirdik. Cep telefonumun olmadığı dönemlerde yurtdışında yaşayan akrabalarımla hep mektupla haberleşiyorduk. Günümüzde cep telefonuyla çok rahat oluyor. 

NE YAPARDIM HİÇ BİLMİYORUM
Selma AYDIN: Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Çünkü telefonumun hiç olmadığı bir zaman olmadı. Eskiden ev telefonları çok kullanılıyordu. Herhalde cep telefonu olmasaydı ev telefonuyla iletişim kurardık. 

BAHÇE İŞLERİ YAPARDIM
Efraim KÖKSAL: Şimdi cep telefonum olmasaydı bahçede uğraşıyor olurdum. Şu anda yeğenimle görüntülü konuşuyorum. Kendisi uzakta yaşıyor. Böyle bir iletişim şekli olmasaydı hafta da bir kez iletişim kurabilirdik diye tahmin ediyorum. 

ESKİSİ GİBİ YAŞARDIM
Hurşit IŞIK: Bizden önce cep telefonu olmayan insanlar nasıl yaşıyorlarsa bizde öyle yaşardık. Mesela çok eskiden dumanla, ateşle bile haberleşiyordu. Bir şekilde yaşanırdı. Ben de gezerek, televizyon izleyerek bir şekilde iletişim kurmaya çalışırdım ve hiçbir şey olmadı. 

ELİMİZ AYAĞIMIZ OLDU 
Kerem YILMAZ: Cep telefonsuz bir hayatı düşünemiyorum. Sanırım öyle bir hayat olmaz. Çünkü elimiz, ayağımız o oldu. Özellikle şu günümüzde bankacılık, randevu alma, iletişim gibi her işimizi cep telefonunda hallediyoruz. Hayatımızı inanılmaz kolaylaştırdı. O yüzden olmasaydı nasıl olurdu bilemiyorum.  

SÜREKLİ GEZERDİM 
Regaip BEKİR: Şu an cep telefonu olmasaydı nasıl olurdu bilmiyorum ama olmaması insanların sosyalleşmesi ve bağlarının güçlenmesi açısından daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. Sanırım telefon olmasaydı sürekli gezerdim. Zaten gezmeyi seven bir insanı. 

GAZETE OKURDUM
Sönmez SEDAT: Cep telefonumuz olmasaydı sabit telefonlardan ulaşmaya çalışırdım. Eskiden jeton atıyorduk, kısa süreli konuşabiliyorduk. Eskiden telefon yoktu ama boş vaktimizde hiç olmuyordu. Günümüzde telefon olmasa gazete okur, gezerdim diye düşünüyorum. 

Haber: Hande ONAT,  Dilber BAHADIR