Avrupa Birliği'nin Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Stefano Manservisi, 33. AB-Türkiye Karma İstişare Toplantısı’na katılmak üzere geldiği İzmir’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da ziyaret etti. Konuk büyükelçiyi makamında ağırlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, Türkiye’nin Avrupa için vazgeçilmez bir ülke olduğunu belirterek, ülkenin batıya dönük yüzü İzmir’in ise Türkiye’yi Avrupa’ya yaklaştıran en önemli kentlerden biri olduğunu söyledi.
İzmir’in kültürü, farklı yaşam tarzlarına karşı hoşgörüsü ve ekonomik potansiyeli ile çok farklı bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Tüm Türkiye İzmir gibi olursa zaten Avrupa Birliği hedefine de ulaşmış oluruz” dedi. Büyükelçi Manservisi ise İzmir’in gördüğü en güzel kentlerden biri olduğunu, görevi süresince sık sık ziyaret edeceğini söyledi.
Ziyarette iş güvenliği konusu ve Soma’da yaşanan maden faciası da gündeme geldi. Manservisi, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında açılacak 22. fasılda çalışma güvenliği ve işçi hakları konularının görüşülmesini beklediklerini dile getirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ziyaret anısına konuk büyükelçiye kentin simgesi Saat Kulesi’nin biblosunu hediye etti.