Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, "Bu yıl İSO 500 Listesi'ne Gaziantep’ten giren firma sayısı 23’e yükselmesi, ihracattaki artışa paralel olarak sanayi kuruluşlarımızın gelişimini ve yükselişini gösteren önemli bir sonuçtur." dedi.

        Abdulkadir Çıkmaz, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2012 raporunu değerlendirdi. 2023 ihracat hedeflerinde Türkiye’nin lokomotifi konumunda bulunan ve her geçen gün ihracat artışında adeta rekor kırıldığını ifade eden Çıkmaz, sanayi alanında Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun merkezi konumunda bulunan Gaziantep’in bu alandaki gelişiminin ihracat artışlarıyla paralellik gösterdiğine işaret etti.

        "Gaziantep üretiyor ve ürettiğini dünyaya pazarlıyor." diyen Çıkmaz, "Diğer taraftan kentimizin sanayi kuruluşları tek bir sektörden değil, birbirinden farklı sektörlerden oluşan kuruluşlar. Bu çeşitlilik elbette ihracatı yapılan ürün kalemlerinin artmasını da sağlıyor. 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için sanayideki üretim artışına paralel olarak ihracattaki yeni pazarlar bulma ve markalarımızı bu pazarlarda hak ettiği şekilde değerlendirme yönündeki çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

        Gaziantep sanayisinde kuruluşların markalaşması ve dünya pazarlarında yer alarak diğer yabancı markalarla yarışması hepimiz için onur verici bir olay olduğunu kaydeden Çıkmaz, "Sanayideki gelişme ve büyüme hızı önümüzdeki dönemlerde de gelişecek olup GAİB bu gelişme sonucu üretilecek ürünlerin ihracatının hızlandırılması ve kolaylaştırılması yönünde gerekli her türlü çalışmayı yürütmekte ve önümüzdeki dönemlerde de yürütmeye devam edecektir." şeklinde konuştu.