Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hukuk ve TİS Sekreteri Zeynep Korkmaz, KESK Samsun Şubesi Dönem Sözcüsü Mustafa Niyazi Bulut, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak, SMG Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'la görüşerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

EYLEM HAZIRLIĞI

KESK Hukuk ve TİS Sekreteri Zeynep Korkmaz ayrıca, 17 Aralık Cumartesi günü Ankara’da yapılacak “Seçim Bütçesi Değil, Halktan- Emekten Yana, Geçim Bütçesi İstiyoruz" mitingiyle ilgili de bilgi verdi. Korkmaz, "Mitingin ana konusu, halktan, emekten yana bütçe. Sermayeden yana vergi afları, indirimleri ve vergi harcamalarında önemli kalemlerin buraya aktarılması, vakıflara kaynakların aktarılması, 500 milyarın üzerindeki bir paranın da faize yani hiçbir şey üretmeden, yatırıma yönlendirilmeyen bir yere aktarılması, kur korumalı mevduat sistemiyle gelen bizim vergilerimizle oluşturulan bütçe üzerindeki bu inisiyatiflerin kullanılması bizi bu eyleme itti. Onun için hem Ankara'da bununla ilgili bir basınç uygulamaya çalışacağız" dedi.

GEREĞİ YAPILMALI

"Bize uygulanan bu kölelik ücretini de kabul etmediğimizi ifade edeceğiz" diyen Korkmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bizim maaşlarımız, ücretlerimiz artık açlık sınırında yer alıyor. Bizim niyetimiz nitelikli kamu hizmetinin yürütülmesi, özellikle emeklilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve halk içinde derin yoksulluk kavramının artık güncelliğini gözümüzün önüne koyduğu gibi bu kavramlara karşı yeni politikaların geliştirilmesinin zaruri olduğunu düşünüyoruz. Acil çözüm önlemlerinin alınması gerektiğini, kadınların, engellilerin, dezavantajlı grupların da bu bütçe sürecinde toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı gereğinin yapılmasını istiyoruz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.