KENE KABUSU 

Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığına ve ölümlere yol açan keneler bu yaz da piknikçilerin ve tarım işçilerinin korkulu rüyası olmaya başladı. Son bir ay içinde Sivas'ta 3 kişi ve Amasya'da ikamet eden bir kadın KKKA hastalığı teşhisiyle hayatını kaybetti.

SAĞLIK GÖREVLİLERİ TARAFINDAN ÇIKARTILDI 

Samsun'da ikamet eden ve günübirlik memleketi Amasya'daki kendisine ait tarlaya çalışmaya giden 4 çocuk babası Münir Ateş (58), dün akşam geri döndüğünde evlerinde boynundaki keneyi fark etti. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine başvuran Münir Ateş'in boynuna tutunan kene, sağlık görevlileri tarafından çıkarıldı. Kan tahlili yapılan Ateş, sağlık yönünden takibe alındı.

"OĞLUM KENE OLDUĞUNU SÖYLEDİ"

Ateş, "Amasya'daki bahçemize gittim. Eve geldim. Ben de et beni olduğu için oğluma gösterdim. Oğlum da sağlıkçı olduğu için kene olduğunu söyleyince hastane geldik" dedi.

UZMANLAR UYARDI 

Kenenin yol açtığı KKKA hastalığı, özellikle Amasya, Tokat, Çorum ve Sivas çevresinde her yıl nisan ve ekim ayları arasında görülüyor. Uzmanlar, insan vücuduna tutunan kenelere müdahale edilmemesi ve hastanede sağlık görevlileri tarafından çıkarılması uyarısında bulundu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.