CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu davasına bakarken duruşmaya iki gün kala 'siyasi yasak' kararı veremeyeceği beyanı üzerine Samsun'a atandığı iddia edilen hakime ilişkin iddialar hakkında soruşturma açılmasını istedi 

Kılıçdaroğlu'nun o ifadeleri;

Samsun'a sürülen hakimin iddiaları hakkında soruşturma açılsın.  Eğer soruşturma açılmazsa Adalet Bakanı da kumpasın içindedir. Hakim hangi gerekçe ile sürüldü ve kim söyledi biz istinafı da ayarladık orası da mahkum edecek diye. Sarayın sofrasına oturan hakimin kararına itibar edilmez. Bu davada savcı duruşma salonunda olmazdan hakim kararını açıklıyor. Buradan tüm hakim ve savcılara sesleniyorum saraydan talimat alıp görevinizi yapıyorsanız yeri ve zamanı geldiğinde göreceksiniz.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üç yıl önce, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde İstanbul seçimlerinin tekrar edilmesiyle alakalı olarak konuşurken,"ahmak" kelimesini kullanması üzerine açılan davaya bakan hakimin İmamoğlu'nu siyasi yasaklı hale getiremeyeceğini, hakkında asgari sınırdan ceza verip, hükmün açıklamasını ertelemenin en doğrusu olacağını söylemesi üzerine 21 Haziran’da mahkemenin karar vermesi beklenirken 19 Haziran günü yayımlanan adli yargı ana yaz kararnamesiyle İstanbul'dan Samsun’a atandığı iddia edilmişti. Duruşmaya iki gün kala hakimin ani yer değişikliği yargı evrelerinde baskı olarak yorumlanmıştı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.