Antalya’da, deniz kenarındaki 1+1 dairelerde kalan 60 öğrenci, yurt firması ile mal sahibi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kaldıkları evlerinden oldu. Sınavlara sayılı günler kala yerleştikleri evlerinden olan öğrenciler, bir senelik peşin verdikleri kira parasını almanın derdine düştü. Yetkililer ise öğrencileri yakınlardaki başka dairelere taşıdı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Konyaaltı İlçesi Akdeniz Bulvarı Liman Mahallesi’ndeki Gizem Sitesi’nde meydana geldi. Sahil kenarındaki sitede 18 dairesi bulunan Fatma B., işletmesi için daireleri 4 yıl önce FD Turizm adlı firmaya kiraladı. Şirket ise daireleri öğrencilere kiraladı.

Firma yetkilileri ile mal sahibi Fatma B. arasında kontrat ve kira nedeniyle anlaşmazlık çıktı, durum davalık oldu. Birkaç gün önce sonuçlanan mahkeme kararında daireleri boşaltması istenen yurt şirketinin durumu öğrencilerle paylaşmadığı ileri sürüldü. Öğleye doğru Antalya Adliyesi İcra Mahkemesi kararı ile siteye gelen görevliler öğrencilerin kaldığı 18 dairenin boşaltılmasını istedi. Vize sınavlarında yerleştikleri evlerinden olan öğrenciler büyük şok yaşadı.

Erkek ve kız öğrenciler evlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, yurt firmasından ödedikleri bir yıllık peşin parayı geri istedi. Firma yetkilileri ise öğrencileri başka dairelere taşımayı taahhüt etti.

Evinden olan Murat İ. isimli öğrenci, güzel sözlerle dairelerin kendilerine pazarlandığını ileri sürerek şöyle konuştu: "Ama mahkemelik durumdan bize hiç bahsetmediler. Biz buraya geldiğimizde komşulardan öğrendik. İcra memurları geldi evleri boşaltmamızı istedi.Durum ortada eşyalarımızı boşalttık.Sözleşmemiz okul bitene kadardı. Şimdi bizi 16 kişilik dairelere götürüyorlar.Biz buraya sene başında 3 ile 3.5 bin lira arasında para ödedik. Mahkemelik olduğunu söylemediler bize. Mağdur edildik."

Kaldıkları dairelerinden eşyalarını apar topar toplayan öğrenciler, birbirlerine yardım ederek eşyalarını bina önüne çıkardı. Öğrenciler site bahçesine çıkardıkları eşyalarını alışveriş sepetine doldurdu. Eşyalar içinde bir sepet dolusu kitabın olması dikkat çekti. Kızlı erkekli öğrenciler site bahçesinde eşyalarını diğer dairelere taşımak üzere servise götürdü.