Alınan bilgilere göre olay, Albay Karaoğlan Caddesi'nde gerçekleşti. Zafer Y. adlı şahıs iddiaya göre alacak verecek davası yüzünden Burhan S'.nin (49) oğullarıyla tartışmaya başladı. Sözlü tartışmanın büyümesiyle arabasına yönelen Zafer Y.'nin üzerine koşarak gelen Burhan S.'nin oğulları bir anda şahsı yumruklamaya başlarken, bu esnada baba Burhan S. ile yanında bulunan kardeşi Zafer Y.'yi aracına bindirdi. Bir anda aracından inen ve arabasından silahını alan Zafer Y.'nin, kavgayı ayırmaya çalışan Burhan S.’ye bir el ateş ederek bacağından vurduğu belirtildi. Diğer şahıslara da silah çeken fakat tutukluk yapan silahı yere atan Zafer Y. kaçmaya başladı. Olay sonrası çevredeki vatandaşlar durumu hemen polise ve 112 ekiplerine bildirdi. 

Babasını vuran şahsı kovaladı 

Ayrıca, babasını vuran şahsı yakalamak için dakikalarca peşinden koşan oğlunun, şahsı çay ocağında sıkıştırdığı öğrenildi. Bu esnada kendisini kovalayan şahsa tekmeler atan Zafer Y., daha sonra oradan da koşarak uzaklaştığı görüldü. Zafer Y.'yi elinden kaçıran Burhan S.'nin oğlu geri dönerek, bacağından yaralanan babasını araca koyup, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüğü belirtildi. 
Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, vatandaşlar ise çalışmaları meraklı gözlerle izledi.  Polis ekipleri olay yerinde silahını yere atıp kaçan şahsı yakalamak için çalışma başlattı.