Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ardahan İl Koordinatörlüğü'ne 2.5 ay içinde 21 proje başvurusu yapıldı. 29 Ağustos tarihinde yayınlanan 11. başvuru çağrı ilanı kapsamında şu ana kadar 21 proje başvurusu yapıldı.

TKDK Ardahan İl Koordinatörü Levent Demirel, son günü 08 Kasım 2013 günü olan 11. Proje Başvuru Çağrı İlanı kapsamında toplam yatırım tutarı 9.300.000 TL olan 21 adet yeni proje daha alındığını söyledi. Ardahan İl Koordinatörlüğünün geçtiğimiz günlerde de 9 ve 10. Proje Başvuruları kapsamında almış olduğu projelere ait hibe ödemelerine başladığını söyleyen Demirel, "Daha önceki çağrı ilanlarında 2 adet sağmal inek ahırı, 1 adet besi ahırı, 3 adet mandıra ve 24 adet arıcılık projesi alındığını bu yatırımların yaklaşık tutarının 9.500.000 TL olduğunu hatırlatarak bunlara ilaveten; 11. Proje Başvuru Çağrı İlanı kapsamında Et Üreten Tarımsal İşletmeler faaliyeti kapsamında 2 adet büyük baş besi ahırı, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması kapsamında 2 adet Mandıra Projesi, Çiftlik faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi kapsamında 16 adet Arıcılık Projesi ve Kırsal Turizm faaliyetleri alanında da 25 yataklı kırsal konaklama tesisi projesinden oluşan toplam 21 adet başvuru paketinin Koordinatörlüğümüze sunulmuştur. Projelerin yapım işlerini, makine ekipman ve bilgi sistemleri alımını, hizmet alımı ve proje görünürlüğü giderlerinden oluştuğunu toplam yatırım tutarının 9.300.000 TL’ ye ulaştığı" dedi.

TKDK Ardahan İl Koordinatörü Levent Demirel, 06 Kasım 2013 tarihi itibariyle Koordinatörlüğümüzün ilk hibe ödemesini gerçekleştirdiğini, 25 Kasım 2013 tarihine kadar diğer makine-ekipman alımı içeren projelere ait Ödeme Talep Paketlerinin Koordinatörlüğümüze sunulacağını ifade etti.

Demirel, bu yılın sonunda bu proje sahiplerine hibe ödemelerinin gerçekleşmesine müteakip 2014 bahar aylarıyla inşaatı başlayacak diğer projeleri önümüzdeki yıl içinde hibe desteklerine kavuşturmayı planladıklarını ifade etti.