M.K TEM Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek 'itirafçı' oldu. M.K, örgütle ilgili bildiklerini anlattı. Örgütün, mensuplarını 'şefkat tokadı' ve 'zecr tokadı' ile tehdit ederek üzerlerinde baskı kurduğunu söyledi. Örgütte birlikte faaliyet yürüttüğü ve örgüt içerisinden tanıdığı bütün kişilerin isimlerini ve faaliyetlerini detaylı olarak polise anlattı. 

İfade değiştirdi

Adliyeye çıkarılan M.K, savcılık tarafından adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılması talebiyle mahkemeye gönderildi. Ancak M.K, burada emniyetteki ifadesinin baskı ve zorlama ile alındığını iddia ederek ifadelerini reddetti. Mahkeme, ilgili prösedür gereği savcılığın talebini geri çeviremeyeceği için de M.K'yı adli kontrol tedbiriyle serbest bıraktı. Bunun üzerine savcılık M.K hakkında tekrar yakalama kararı çıkardı.

Bu kez tutuklandı

 Bir gün sonra tekrar gözaltına alınan M.K'yı savcılık  bu kez tutuklanması talebiyle mahkemeye sevketti. M.K mahkemede örgütün kendisine ve ailesine zarar vermesinden korktuğu için ifadesini reddetmek zorunda kaldığını, emniyette verdiği ifadenin doğru olduğunu söyledi. Mahkeme bu kez M.K'yı tutuklayarak cezaevine gönderdi.