Kırmızı Beyazlıların 80'li yıllara damgasını vuran efsane kadrosunun golcüsü, Batman doğumlu olmasına rağmen, Samsunspor'u sahiplenmiş ve yıllarca başarıdan başarıya taşımış olan forvet Orhan Kapucu, Samsunspor'da geçen yıllarını ve Milli Takım'a uzanan yolculuğunu gazetemize anlattı.

'EN BAŞARILI DÖNEMDE OYNADIM'
Samsunspor'un kendisi için 80'li yıllara damga vuran bir takım olduğunu belirten Orhan Kapucu, "Samsunspor'un en başarılı yıllarında kadroda yer aldım. 1987-88 sezonunu Malatyaspor'da geçirdim. 1988-89 sezonu başında transfer oldum. Samsunspor'dan sonra da Fenerbahçe'ye transfer oldum ve Samsunspor zamanlarımda Milli Takım'da da oynama şansım oldu. Bu yönden Samsunspor'un ve Samsun'un yeri bende çok ayrıdır" şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE'YE 3 GOL ATTI
Samsunspor'da çok güzel günler geçirdiğini belirten Kapucu, "Unutamadığım birçok güzel anı biriktirdim Samsunspor'da olduğum dönemlerde. Samsunspor'da benliğimi buldum, burada yetiştim diyebilirim. O dönemler devlere kafa tutuyorduk. Benim için en önemli olanı 1985-86 sezonunda Fenerbahçe'yi 4-0 mağlup ettiğimiz mücadeleydi. Bu maçta 3 gol atmıştım ve galibiyette olan payımdan dolayı, bende yeri her zaman ayrıdır. Samsunspor'un o şehirde yarattığı birlik ve beraberlik havası, yaşadığım dostluklar çok güzeldi. Ölene kadar unutamayacağım dostluklar edindim" dedi.

'BAŞARI TİCARİ MALZEME OLARAK KULLANILDI'
Samsunspor'un son dönemlerde yaşadığı kötü günleri, zamanında elde edilen başarıların ticari malzeme olarak kullanılmasına ve üstüne yeni başarıların konulmamasına bağlayan Kapucu, "Samsunspor'da yöneticiliğimizi yapan ve rahmetle andığım Hasbi ve Rahmi Menteşoğlu kardeşlerden sonra, kulübe bir daha böyle yöneticiler ne yazık ki gelmedi. Onlar bizi forma aşkı ve başarıyla şartlandırıyordu. Sonrasında gelenler hep, bu başarıların ekmeğini yediler ve üstüne malesef ekleme yapamadılar" dedi.

'KURTULUŞ ALTYAPI İLE OLUR'
Sadece Samsunspor için değil Türk futbolunun genelinde yaşanan alt yapı sıkıntısına değinen Kapucu, "Kurtuluş her zaman altyapıdadır. Samsunspor'un tarihine baktığımız zaman, kendi altyapısından gelen çocuklar, bu kulübü biryerlere taşımıştır. Bu iş uzun vadede ve sabır gerektirir ama, meyveleri çok tatlı olacaktır. Türk futbolunda piyasa malum, transfer piyasası artık yanına bile yaklaşılmayacak hale geldi. O yüzden de, kendi futbolcusunu yetiştirmeyen kulüpler bunun acısını çekiyor. Samsunspor, eski günlerine dönmek için mutlaka yönünü altyapısına çevirmeli" diyerek, altyapının Samsunspor'u geçmişte kurtarıldığını ve gelecekte de kurtaracağını belirtti.

'İSMAİL UYANIK BÜYÜK ŞANS'
Son olarak, İsmail Uyanık ile yeni bir çehre kazanan Samsunspor'u da değerlendiren Orhan Kapucu, "İsmail Uyanık, birebir tanımasamda zamanında yaptığı başarılarla kendini kanıtlamış birisidir. Böyle zor bir zamanda Samsunspor'a sahip çıkması büyük bir şanstır. Samsun'un da bunun kıymetini şehir olarak bileceğine şüphem yok. Benim gönlüm Samsunspor'un şampiyon olmasından yana. Bu sezon Samsunspor için mutlu sonla bitecektir" diye konuştu.

Yarın: Kasım ÇIKLA