KARGOYA DEV ZAM

Avrupa Birliği ülkelerinden gelen eşyalar için ödenen maktu vergi oranı değişiyor. Konuyla alakalı Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Artık AB’den posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyaların vergisi daha fazla olacak.

Konuya ilişkin "4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar'da Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak vatandaşların dikkatine sunuldu.

Karara göre posta ve hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gerçek kişiye gelen ticari olmayan ve değeri 150 Euro’yu geçmeyen eşyalar ile bin 500 Euro’yu geçmeyen ilaç cinsi eşyaların değeri üzerinden uygulanan tek ve maktu vergi oranı yüzde 18’den 20’ye çıkarılması şeklinde güncelleniyor.

Bedelli askerliğe zam yolda, tahminler dudak uçuklatıyor Bedelli askerliğe zam yolda, tahminler dudak uçuklatıyor

Resmi Gazete’de yayımlanan eşya vergisi güncellemesi 15 gün sonra yürürlüğe giriyor.

ELEKTRİKLİ MOTORLU ARAÇLAR DA MUAFİYET KAPSAMINDA

Bu kararla birlikte milli savunma ve iç güvenlik çerçevesinde serbest dolaşıma sokulan eşyalarla ilgili de yeni bir düzenleme yapıldı.

Sermayesinin yarısından fazlası Türk Silahlı Kuvvetlerinin güçlendirilmesi için kurulan vakıf veya Savunma Sanayii Başkanlığına ait şirketlerden getirilen eşyaya da ithal edilecek eşya listesinin onaylanma şartıyla muafiyet uygulanması kararı alındı.

Özel olarak tasarlanmış engelli araçları, engellilerin sosyal hayata kazandırılmaları için muafiyet kapsamında tutularak ithal edilebiliyorken, çağın değişmesi, teknolojik şartların farklılaşması ve vatandaşların değişen talepleri doğrultusunda güncellenerek elektrikli motorlu araçlar da muafiyet kapsamına alındı.

Öte yandan Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen “Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” de Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmelik kapsamında antrepo işletenlerin verdiği götürü teminat tutarları ve gümrük laboratuvarlarında gerçekleştirilen tahlillerden alınan ücretler güncellendi.

Ayrıca Bakanlığın iki ayrı Gümrük Genel Tebliği de Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğler, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından alınan bazı eşyaların sınıflandırılması kapsamında düzenlendi.

KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.