Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz, "Samsun'da 1. ve 2. derece heyelan alanları var. Biz bunlarla ilgili geriye dönük bir çalışma yapmamız gerekiyor" diyerek yetkililere çağrıda bulundu. 

SORUNLARI ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR

Samsun'un ilçelerinde bazı heyelan arazileri üzerinde geçmişte binaların yapıldığına işaret eden Yılmaz, "Atakum'da, İlkadım'da Canik'te heyelan bölgeleri var. Heyelan bölgeleri geçmişte imara açıldı. Wski haritaları alıp heyelandan çıkardığımız bütün arazilerin, kontrol edilmesi gerekiyor. Özellikle heyelandan çıkartılan bölgelerdeki binalarla ilgili bir çalışma yapılması lazım. İvedilikle oralardaki sorunları çözmemiz gerekiyor. Çünkü depremden 1. derecede etkilenecek yerlerden birileri de heyelan bölgeleri" dedi.

HIZLI İMAR UYGULAMASI VAR

Samsun'un bütünüyle ele alınması gerektiğini kaydeden Yılmaz, "Bana göre ilk önce heyelan alanlarını çıkarıp Samsun'u bir bütün olarak ele alınmalı. Tarım arazilerinin olduğu yerlerde çok büyük sıkıntılarımız var. Atakum eski tarım alanıydı, ovaydı. Bu yüzden sıvı yoğunlaşması çok fazla. Buralarda ki vatandaşlarımızın binalarının depreme dayanıklı olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor. Samsun'da çok hızlı bir imar uygulaması var. İmar planlarının yeniden revize edilmesi gerekiyor. Depremde öğrendiğimiz bir gerçek var ki ovalarda olan binaların hemen hemen hepsi zarar görmüş. O yüzden hızlı bir şekilde tarım arazilerinde olan imar uygulamaları tekrar gözden geçirilmeli. Bunlarla ilgili acilen müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Haber Kayank: Mustafa İNAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.