Muharrem ayına girilmesi nedeniyle İnegöl Belediyesi bugün çarşı merkezinde vatandaşlara aşure ikramında bulundu. 1500 kişilik aşurenin dağıtıldığı etkinlikte kazanın başına geçerek vatandaşlara aşure ikram eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Rabbim bu günler vesilesiyle birlik ve beraberliğimizi arttırsın” temennisinde bulundu.

İnegöl Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle bugün çarşı merkezinde vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Eski adıyla İki Kapılı Meydan olarak bilinen sarraflar çarşısı girişindeki alanda yapılan aşure ikramına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. İki ayrı noktada gerçekleştirilen aşure ikramında uzun kuyruklar oluşturdu.

1500 kişilik aşure dağıtıldı

1500 kişilik aşurenin dağıtıldığı etkinliğe Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, meclis üyeleri ve AK Partili yöneticiler de katıldı. İkram sırasında Başkan Aktaş ile AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara aşure ikram ettiler. Aşure ikramı sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak geleneksel aşure ikramını gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Muharrem ayının 10’uncu günü yani bugün itibariyle her yıl özellikle ülkedeki Müslümanların aşure günü olarak kutladığı ve buna dair belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının, farklı dernek ve vakıfların aşure ikram ettiği bir gün. Bugün de her yıl olduğu gibi geleneksel olarak eski İki Kapılı Meydan diye tabir ettiğimiz İshakpaşa meydanında halkımıza aşure ikram ediyoruz. Kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk herkes çok büyük ilgi gösterdi hava biraz yağmurlu olmasına rağmen” dedi.

Birlik beraberlik temennisi

“Aşure bereket demek” sözleriyle konuşmasını sürdüren Aktaş, “Her zaman söylüyoruz İnegöl’de aşure gibi bir şehir. Aşurenin içerisinde farklı farklı tatlar var. Bunlar bir araya geldiğinde de aşure gibi lezzetli bir tatlı ortaya çıkıyor. İnegöl’de; Kafkaslardan, Balkanlardan, Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden göçüp gelmiş insanların oluşturduğu bir şehir. İnegöl’de bir aşure tadında. Mobilyasıyla, köftesiyle kaplıcasıyla, turizmiyle, tarımıyla, mehteriyle, tarihi değerleriyle, sosyokültürel yapısıyla Rabbim bu günler vesilesiyle birlik ve beraberliğimizi arttırsın. Gerçekten ülke insanı olarak birlik ve beraberliğe her şeyden çok ihtiyacımız var. Bu çok ama çok önemli. Yöremizde zuhur eden olaylara baktığımızda da bunu çok daha iyi anlıyoruz. Ben bu vesileyle tüm ilçe halkımızın, İslam aleminin aşure gününü tebrik ediyorum. Rabbim tekrar eriştirsin diyorum. Beraberinde de bugünün birlik beraberliğimizin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.