TEKKEKÖY'DE SAHİPSİZ ÇEŞME

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Çırakman Mahallesi'nde sakinlerinden Rafet Önder, Ortodoks Rumların kutsal kabul ettiği 250 yıllık su kaynağının bulunduğu çeşme için gerekli çalışmaların yapılarak, turizme kazandırılması için yetkililere seslendi. 

KADERİNE TERK EDİLDİ

Ortodoks Rumların kutsal kabul ettiği, yaklaşık 250 yıl önce yapıldığı tahmin edilen su kaynağı (ayazma) Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yer alıyor. Yapılan araştırmalar sonucu suyun çıktığı çeşmenin yapımı 1800'li yılların başlarına dayandığı tespit edildi. Ancak mahalle sakinlerinin talep ve isteklere rağmen çeşmeyle ilgili bir yenileme ya da restorasyon çalışma yapılmadı ve tarihi eser adeta kaderine terk edildi.  

"YOK OLMASI YAKINDIR"

Mahalle sakinlerinden Rafet Önder sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, "Elin Yunanı ta Yunanistan'dan kalkıp, dedelerinin yaptığı tarihi kemerli çeşmeyi görmeye Çırakman'a kadar gelmiş. Oysa bu güzel, tarihi eseri Türkiye'de, Samsun'da ve hatta köyümüzde yaşayan bazı insanlar bilmiyor. Bütün gayretlerimize rağmen hiçbir yetkili bu eseri canlandırmak için girişimde bulunmuyor. Her geçen gün biraz daha tahrip oluyor. Tamamen yıkılıp, yok olması yakındır. Lütfen herkesi bu konuyla ilgilenmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.