Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyyar Karakoç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

MHP İl Başkanı Mehmet Teyyar Karakoç, 16 -17 Kasım tarihleri arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretine Mesut Barzani'yi davet etmesine tepki gösterdi. Karakoç, ”3 gün sonra, 16 Kasım cumartesi günü ülkemizin Başbakanı Adalet Kalkınma Partisi Genel Başkanı Diyarbakır’a bir ziyaret gerçekleştirecektir. Sayın Başbakan'ın Diyarbakır‘a gelişi kadar Kuzey Irak Bölgesel Başkanı Mesut Barzani’nin de Diyarbakır'da ağırlanması çok önemlidir. Ülkemizi bölgemizi, insanlarımızı yakından ilgilendiren geleceğini tehdit eden bir görüşme olacağını düşünüyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır’a gelişi ile sorunların çözülmeyeceğini söyleyen Karakoç, tersine sorunların artacağını düşündüklerini ifade etti. Karakoç, "Sayın Başbakan'ın amacı, niyeti Diyarbakır’daki problemleri, sorunları, vatandaşlarımızın omzundan alıkoymak değil, vatandaşlarımızı boş hayaller peşine koymak, bölünmüş bir Türkiye, bağımsız bir Kürdistan hayaliyle yarınlara taşımak istemesidir. Sayın Başbakan'ın Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleneğinde olmayan bir şekilde bölücü zihniyetler ile buluşması bizleri ve Diyarbakırlıyı derinden üzmüştür. Bunu da Türk milletinin takdirine sunuyoruz. Türk milletinin oyları ile 11 yıldır Türkiye‘de iktidar olan Başbakan'ın 11 yıl sonra geldiği noktayı vatandaşlarımızın görmesini, Türk milletini bölünmesini isteyen bu insanlara 30 Mart yerel seçimlerinde hesap sormasını istiyoruz” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti sırasında, Mesut Barzani’yi de misafir edecek olmasına değinen Mehmet Teyyar Karakoç, "Barzani’nin Diyarbakır’a gelişinin ilerde kurulması planlan bağımsız bir Kürt devletinin başında Barzani’nin olacağını mesajının Kürtler tarafından algılanması" olduğunu ileri sürdü. Karakoç, "Hiç bir Diyarbakırlı, hiçbir Kürt kardeşimiz, Türk milletinden ayrı yaşamak istemiyor. Sayın Başbakan, Barzani ve bölücü zihniyetler boş ve olmayacak heveslere kapılıyor, bununda zamanı geldiğinde Diyarbakırlı kardeşlerimiz ortaya koyacaktır” ifadelerini kullandı.