DİNMEYEN ACI

20 Ocak 1989'da Malatyaspor deplasmanı için yola çıkan ve geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden Samsunsporlu teknik direktör ve futbolcular bugün düzenlenecek törenle anılacak. 1989 yılının 20 Ocak günü, Malatyaspor deplamanı için otobüsle yolan çıkan Kırmızı-Beyazlı kafile, Havza çıkışında trafik kazası geçirerek Teknik Direktör Nuri Asan'ı, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomiç ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan’ı kaybetmişti. Yaşanan elim kazanın üstünden 31 yıl geçmesine rağmen Samsunspor şehitlerinin acısı ilk günkü gibi hala yüreklerde. 

DUALAR OKUNACAK

Futbol şehitlerini anma töreni bugün saat 10.30’da Asri Mezarlığı'ndaki şehitlik ziyareti ile başlayacak. Burada Teknik Direktör Nuri Asan ve Yüksel Özan’ın kabirleri başında dua edilerek çelenk konulacak. Sonrasında Samsunspor, Kırmızı-Beyazlı taraftarlarının katılımıyla Kıranköy Mezarlığı'na giderek Asım Özkan’ın kabri ziyaret ederek çelenk bırakıp dua edecekler. Program saat 14.00’da Piazza AVM’de halka açık Samsunspor Şehitlerini Anma Programı ile devam edecek. Tören Akşam Namazının ardından Samsun Büyük Camii'nde mevlid  okutularak sonra erecek. Öte yandan Atakum Belediyesi bu akşam futbol şehitleri ruhuna Türkiş Camii'nde Mevlid-i Şerif okutacak.

Şehitleri unutmadılar

Samsun protokolü, Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989'da geçirdiği trafik kazasının 31. yıl dönümü nedeniyle birer mesaj yayımlayıp, hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

RAHMETLE ANIYORUM
Samsun Valisi Osman Kaymak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk armalı formasının kırmızı ve beyaz renklerine 'siyah' rengin de eklenmesine neden olan elim kazanın yıldönümününde anma mesajı yayımladı. Vali Kaymak mesajında, "Tarifsiz acı yaşadığımız bu olayın 31. yılında Teknik Direktör Nuri Asan, Futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ve otobüs şöförü Asım Özkan'ı rahmetle anıyorum" dedi.

ACISI HALA İÇİMİZDE
Yılport Samsunspor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, 20 Ocak 1989'da kazada şehit olan Samsunsporlu Teknik Direktör ve oyuncuları 31 yıl geçmesine rağmen unutmadıklarını belirterek, "Kırmızı-Beyaz'ın yanına Siyah'ın eklendiği 20 Ocak 1989 tarihini üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen onları hiç unutmadık ve unutmayacağız" dedi.

KARAASLAN UNUTMADI 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybedenleri andı. Karaaslan, yayımladığı mesajında, "Kırmızı-beyaza siyahın eklendiği bu acı günü unutmadık, unutturmayacağız" ifadesini kullandı.

TÜM TÜRKİYE'NİN ACISI 
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise mesajında, "20 Ocak 1989 tarihi, Türk Spor ve Samsunspor tarihine en acı gün olarak işlenerek tüm hafızalara kazındı. Samsunspor'un bu acısı sadece Samsunluların değil, tüm Türkiye'nin ortak acısı olmuştur" dedi.

ANILARINI YAŞATACAĞIZ

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir paylaşımında, "Elim kazanın yıldönümünde, ebediyete irtihal edenlere bir kez daha Yüce Mevla’mdan rahmet, ailelerine ve Samsunspor camiasına başsağlığı diliyorum. 19 Mayıs Stadyumu'nun olduğu alana yapılan Millet Bahçesi'ne trafik kazasında, hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için Samsunspor Anıtı yapacağız" ifadelerine yer verdi.

FUTBOLUN KARA GÜNÜ 
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da, "Bugün Türk futbolunun kara günüdür. Futbol şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mevlam, bu acıyı Samsunspor'umuza ve spor camiasına bir daha yaşatmasın. Onları hep kalbimizde yaşatacağız" ifadelerini kullandı.