KAPIKAYAFEST NE ZAMAN?

27-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kapıkaya Festivali'ne gitmek isteyen internet kullanıcıları festivalin temasının ne olacağını merak eiyorlar. İşte "Kapıkaya Festivali'nin 2022 teması ne?" sorusunun yanıtı. 

TEMA: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ 

2019 yılında "Sıfır Atık" temalı doğa festivalini gerçekleştirerek bir ilke imza atan Bafra Belediyesi, 2022 Kapıkaya Festivali için temasını "İklim Değişikliği" olarak belirledi. 27-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek festival süresinde iklim değişikliğine dikkat çekmek ve duyarlılık anlamında çeştli etkinlikler yapılacak.

GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLANACAK

Kapıkaya Festivali'nde çadır alanlarına mavi ve gri çöp kovaları kurulacak. Kurulan çöp kovalarında geri dönüştürülecek atıkların kaynağında ayrı toplanmasına imkân sağlanarak toplanan atıklar Toplama Ayırma Tesisi'ne gönderilecek. Ayrıca alanda konumlandırılacak olan Mobil Atık Getirme merkezine katılımcıların ürettiği geri dönüştürülebilir atıklarını ayrı olarak bertaraf etmesi sağlanacak. Bafra Belediyesi mücavir alan sınırlarında konumlandırılmış olan toplama ekipmanları festival alanında da bulundurularak toplumsal farkındalığın ve atıkları ayrı toplama ekipmanlarının daha etkin kullanımı için işbirliği sağlanacak. Alanda tek kullanımlık plastik kullanımının azaltılmasını sağlamaya yönelik matara kullanımını teşvik eden uygulama hayata geçirilecek. Organik atıkların doğayla buluşturularak bertaraf edilebildiğinin halka gösterilmesi adına kurulan kompost atölyesinde düzenli olarak kompost üretimi gerçekleştirilecek. Festivalde temiz enerjinin uygulanabilir olduğu alanlara dikkat çekmek için aydınlatmada güneş enerjisi sistemleri kullanılacak.

ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ FESTİVALDE OLACAK

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun Üniveristesi'nden (SAMÜ) öğretim görevlileri de Kapıkaya Festivali'ne katılacak. Dallarında uzman öğretim görevlileri, Kızılırmak Deltası başta olmak üzere çeşitli sulak alanların ve kıyı bölgelerinin iklim değişikliğinden nasıl etkilendiğinin incelendiği projelerin tanıtımı gerçekleştirilecek. Çocuklar için çevre bilinçlerini geliştirecek aktiviteler sağlanacak.

BİLİNÇLENDİRME FAALİYETLERİ OLACAK

Sınırlı kaynakların etkin kullanımı ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için çevre standı ile çeşitli geri dönüşüm materyallerinin, tek kullanımlık plastik ürünlerin dönüşüm serüveninin ve atıkların doğada yok olma sürelerinin sergileneceği; İklim değişikliğine karşı yerel ölçekte küçük adımlarla neler yapılabileceğinin değerlendirileceği bir stant kurulacak. Kurulan stantta her türlü bilinçlendirme faaliyetleri sağlanacak.

"EGEMEN GÜCÜ DEĞİL, BİR PARÇASIYIZ"

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “İklim değişiyor ve bu dünyamız için ciddi bir tehlike altında. Bafra Belediyesi olarak bizler de bu farkındalıkla hareket ediyor faaliyetlerimizde bu hayati konunun altını çizecek çalışmalar gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz. 2019 yılında ülkemizde ‘Sıfır Atık’ temalı ilk doğa festivalini hayata geçirdik ve bu noktada oldukça önemli kazanımlar ve değerli dönüşümler ettik. Her geçen gün adından biraz daha söz ettiren Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivalimizi yine Türkiye’de bir ilk olarak bu yıl 'İklim Değişikliği' teması ile hayata geçireceğiz. Bir ilçe belediyesi olarak iklim değişikliğine karşı biz de varız diyoruz. Festivalimiz süresince İklim Değişikliği ile ilgili farkındalık oluşturacak çalışmalar katılımcılar ve ziyaretçilerimizin dikkatine sunulacak. Bizler doğanın egemen gücü değil, onun bir parçasıyız. Bize miras kalan doğayı, geleceğe sağlıkla aktarmak zorundayız” ifadelerini kullandı. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.