Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'nin muhabirleri Canik ilçesinde vatandaşlara, 'Milletvekilliği seçimlerinde önceki dönem 51.98 oranında oy alan AK Parti'nin bu dönem 42.45 oranında oy almasının sebebi nedir?' diye sordu. İşte aldığımız yanıtlar...

SAMSUNLU OLMAMASI

Erdem USTA: Vekillerin Samsunlu olmaması nedeniyle bence oylar düştü. Yüzde 42 alması bile bir mucize. Samsunlu milletvekili adaylarını listeye koysaydı yüzde 70'in üzerinde oy alırdı.

DEMEK Kİ ÇALIŞAMADILAR

Adem UYANIK: Samsun'un AK Parti milletvekilleri çalışmadı demek ki oyları düştü. Millet kimin çalışıp, kimin çalışmadığını görüyor. Ona göre de oy veriyor.  

AK PARTİLİYİM MHP'YE VERDİM

Muharrem ERDAL: Samsun'un milletvekilleri Samsunlu olmadığı için oy oranı düştü. Ben AK Partiliyim ama milletvekilliği seçimlerinde oyumu MHP'ye verdim.  

DAHA DA DÜŞEBİLİR

İsmail ÇEVİKER: Samsun kendi öz evladını milletvekili adayı çıkarmadığı sürece oyları daha da düşer. Yusuf Ziya Yılmaz'ın oylarının belediye başkanlığı seçimlerinde ne kadar çok oy aldığını biliyoruz. Bir daha aynı hatayı yaparlarsa belediye başkanlığını alamazlar. 

TEPKİ OYU VERDİLER

Yaşar URHAN: Milletvekiliğinde oyların düşmesi sebebi tepkiden dolayı. Tepki oyu verdi vatandaş. Yanlış kişiler aday yapıldı. 

 ADAYLAR DOLAYISIYLA

Yaşar MORAL: Adaylardan dolayı oylar düştü. Ben yine de verdim ama milletvekillerine tepki gösterildi o yüzden de insanlar oy vermedi. 

YETERSİZ ÇALIŞMA

Kemal AK: Oy düşünün sebebi Samsun'daki çalışanların, il ve ilçe başkanlarının yetersiz çalışmalarından dolayı oylar düşmüş olabilir.

HALKIN İÇİNE GİRMİYORLAR

Hüseyin GÜLER: Samsun'da eskiye göre yapılan hizmetlerde düşüş var. Bir de halkın içine girmiyorlar, vatandaşı dinlemiyorlar. Bu sebeplerden dolayı oylar düşmüş olabilir. 

YETERLİ ÇALIŞMA YOK

Refik ÇELİK: Yeterli çalışma yapamadıkları için oylar düşmüş olabilir. 

GENÇLERE ANLATAMADILAR

Hasbi DONBAY: Gençlere öncelik vermeleri gerekiyordu. Kendilerini gençlere daha iyi anlatabilirlerse AK Parti'nin oyları önümüzdeki dönemde yükselebilir.  

İLİŞKİLER SIKI TUTULMALI

Hakan ÖNTÜRK: Milletvekilliğindeki düşüşün nedeni memlekete fazla uğramamaları olabilir. Daha çok halkla iç içe olmaları gerekir. Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor ama mecliste sadece el kaldırıp da onay vermek milletvekilliği anlamına gelmez. Halkla ilişkilerini daha sıkı tutmaları gerekiyor. 

İTTİFAKLAR OYLARI DAĞITTI

Mustafa ER: İttifaklar olduğu için oylar dağıldı. O yüzden de AK Parti'nin oyları düştü. 

ÇALIŞSALARDI YÜKSEK OLURDU

Sezai SEZER: Demek ki iyi çalışmadılar. Çalışsalardı yüksek oy alırlardı. 

SAMSUNLU OLMADIĞI İÇİN

Sinan TORAMAN: Milletvekilleri Samsunlu olmadığı için bence AK Parti'nin oyları düştü.

DIŞARIDAN OLDUKLARI İÇİN

Yusuf TÜRK: Eğer milletvekilli adayları Samsunlu olsaydı daha çok oy alırlardı. Samsunlu değil de dışarıdan olduğu için az oy aldılar.

SICAK BAKILMADI

Selami ÖZDEMİR: Samsun seçmeni Cumhuriyetçi. AK Parti'nin HÜDA-PAR'la ittifak yaptığı için Samsunlular buna sıcak bakmadı ve oyları bu nedenle düştü. 

HİÇBİR ŞEY YAPMIYORLAR

Mehmet HEBİP: Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması doğruydu ama milletvekili seçimlerinde AK Parti'nin kazanmasını istemem. Samsun'a hiçbir şey yapmıyorlar. 

BORA KARA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.