KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, ağustos ayının ilk toplantısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün saat 15.00'te Beştepe'de gerçekleştirecek. Toplantıda görüşülmesi gereken konuların başında kredi kartı borçlularına ilişkin düzenleme yer alıyor.

KREDİ KARTI BORÇLARI İÇİN 3 FORMÜL

Ağustos ayının ilk Kabine Toplantısı'nda kredi kartı ve kredi borçlularının ilişkin yapılacak düzenleme masaya yatırılacak. Masada 3 formülün üzerinde duruluyor; borçların ertelenmesi, borçların yapılandırılması ve borçların takip süresinin uzatılması.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA

Kabine Toplantısı'nda görüşülecek bir diğer mesele de dar gelirli vatandaşlara yönelik yeni destekler. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın dar gelirli vatandaşlar için ortak yürüttükleri çalışmada gelinen son durum masaya yatırılacak. Yapılan çalışmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

81 İLDE 150 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ildeki 150 bin konutlu projesindeki çalışmalara ilişkin bilgileri Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktaracak. Konut projesinde vadenin 20 yıl olması beklenirken, projeden dar gelirli vatandaşlar yararlanacak. Yeni projede ayrıca; emekliler, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra gençler ve yeni evlenecekler de ayrı kota sağlanacak. Projeyle birlikte vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olması amaçlanıyor.

TAHIL KORİDORU, DIŞ POLİTİKA VE TERÖRLE MÜCADELE 

Kredi kartı borçları ve dar gelirli vatandaşlarla ilgili meselelerden sonra Kabine Toplantısı'nda, tahıl koridoru, dış politika ve terörle mücadele meseleleri de masaya yatırılacak. Tahıl koridoru oluşturulması için İstanbul'da kurulan Koordinasyon Merkezi'nin yürüttüğü faaliyetler, dış politikadaki son gelişmeler ve terörle mücadeleyle birlikte Suriye'ye yönelik yeni harekata ilişkin detaylar ele alınacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapması bekleniyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.