Kaymakamlar Toplantısı, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Kaymakamlar Toplantısı'nda, İl ve İlçeler de gerçekleşen yatırımların durumu yanı sıra çeşitli gündem maddeleri ele alındı. İl genelinde bulunan sorunlar ve aksaklıkların çözümlerinin de konuşulduğu toplantıda Vali Azizoğlu, 2014 yılında daha başarılı bir Ardahan için bu günden çalışmaların hızlanması gerektiğini söyledi.

İl ve ilçelerde yaşanan çeşitli durumların da ele alındığı ve değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda Vali Azizoğlu, özellikle ilçe ve köylerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından dağıtılan kömürlerin üzerinde hassasiyetle durulması konusunda talimat verdi. Kömür dağıtımının önemli olduğunu söyleyen Vali Azizoğlu, ’’özellikle köylerimizde kömür dağıtımını hızlandıralım ve tezek kullanımını azaltalım. Tezek doğal bir gübredir ama biz onu yakıyoruz, yazık. Ayrıca tezek evlerde sağlık açısından da çok sağlıklı değil’’ diye konuştu.

Kaymakamlara yönelik konuşmasında kamu yatırımlarının genel anlamda iyi seviyede ilerlediğini söyleyen Vali Azizoğlu, yatırımlarda hiçbir şekilde ek süre tanınmaması gerektiğini belirterek, ilçelerde Kaymakamların bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi. Eğitimleri yarım kalan kadınların da tespit edilmesini isteyen Azizoğlu, bu yönde ki eğitimlerin fazlalaştırılarak eğitimi yarım kalan kadınların eğitimlerinin tamamlanması gerektiğinin altını çizdi. Aile içi problemlerin önüne geçilmesi konusuna da değinen Vali Azizoğlu,

’’Bu yönde herkes üzerine düşen görevi yapsın ve bu aileler için ne yapılması gerekiyorsa kısa vadede bunları yapalım. Gerekirse konferanslar paneller ve geziler programlayalım ama her şekilde Ardahan’ımızda vatandaşlarımızı şiddete yöneltecek etkenleri azaltalım’’ diye konuştu.

Vali Azizoğlu, Ardahan’ın doğal, tarihsel ve sanatsal anlamda tanıtılmasının önemli olduğunu da ifade ederek, bu yıl İstanbul’da yapılacak olan EMİT Fuarı’na katılacaklarını, bu nedenle herkesin bu anlamda üzerine düşen neyse yapmasını ve kendi alanında Ardahan’ı en güzel şekilde tanıtmasını istedi.