Eskişehir Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2017 Yılı 2. Olağan Toplantısı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantıya ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve KÜSİ Eskişehir İl Temsilcisi Prof. Dr. Ahmet Çabuk, Eskişehir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven, Eskişehir Ticaret İl Müdürü Cemil Kürkçü ve kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven, kamu ve üniversitelerin işbirliği taleplerine sanayi firmalarından son derece olumlu geri dönüşlerin olduğunu belirterek bundan duydukları memnuniyeti dile getirdi. ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve KÜSİ Eskişehir İl Temsilcisi Prof. Dr. Ahmet Çabuk, Eskişehir KÜSİ’nin yaptığı çalışmaların diğer illerde örnek gösterildiğini ve söz konusu çalışmalarla ilgili takdir ve geri dönüşler alındığını belirterek, bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Ahmet Çabuk elde edilen başarının beklentileri daha da yükselttiğini ve bu yüzden daha çok çalışılması gerektiğini söyledi.

Eskişehir’de bugüne kadar 12 firmanın Ar-Ge merkezinin kurulduğunu ve aylık olarak planlanan çalışmalarla ilgili hedeflerin başarıyla gerçekleştirildiğini dile getiren Prof. Dr. Ahmet Çabuk, firma ziyaretlerinin de aylık hedefler doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirtti.

Bu doğrultuda Eskişehir’de yarı gönüllü yarı bürokratik bir yapının kurulmaya çalışıldığını belirten Prof. Dr. Ahmet Çabuk, eylem planlarının en önemli amacının sanayi sektörünün üniversite ve kamuyla işbirliği yapmasını sağlamak olduğunu kaydetti.