Doku ve Organ Bağışı Haftası nedeniyle Çankırı İl Sağlık Müdürlüğünün başlattığı Organ Bağışı kampanyasına Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri destek verdi.
Çankırı Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Hanim Çelik ve kampanya ekibi, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ı makamında ziyaret ederek kampanya ile ilgili bilgi verip destek istedi. Rektör Savaş da bu anlamlı kampanya için her türlüğü desteğe hazır olduklarını belirtti.
Kampanya ekibinin Edebiyat Fakültesi içerisinde kurduğu Organ Bağış standına gün boyu öğrencilerin yoğun ilgi ve katılımı olurken Koordinatör Hanim Çelik “ Öğrencilerin hem bilgi almak, hem de kampanyaya katılmak için stantlarına gösterdikleri yoğun ilgiden çok mutlu olduk. Amacımız halkı bu konu ile ilgili bilgilendirerek farkındalık yaratmak ve herkesin bağışlanan bu organlara ihtiyacı olabileceğini göstermekti" dedi.
Kampanya öğrencilerden büyük destek alırken, 40’ın üzerinde öğrencinin kampanyaya destek verdiği bildirildi.
İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri kampanyaya katılan öğrencilere günün anısına Organ Bağışı logolu çeşitli hediyelerde verdi.